Eesti ettevõtja peab välismaise töötaja pealt tasuma kõik maksud

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularaha
Sularaha Foto: Marko Saarm

Maksu- ja tolliameti maksude osakonna peaspetsialisti Merje Roometi sõnul tuleb välistööjõu kasutamise puhul arvestada hulka asjaolusid, nagu töötajate päritoluriik, tööandja tegevuse kestus Eestis ja töötaja Eestis töötamise periood. Üldiselt registreerib tööandja töötamise registrisse töötajad vaid juhul, kui töötasult tekib maksukohustus Eestis.

«Kui välismaine äriühing osutab teenust Eestis alla kuue kuu, siis välisriigist saabunud töötajatel Eestis tulumaksukohustust ei teki. Pikema kui kuuekuulise tegevuse tulemusel tekib välismaisel äriühingul kohustus Eestis töötavate inimeste töötasu deklareerida ja maksud tasuda, samuti kanda töötajad töötamise registrisse,» selgitab Roomet. «Kui välismaisel tööandjal Eestis püsivat tegevust ei ole, oleneb välisriigist saabunud töötaja töötasu maksukohustus Eestis sellest, kui kaua ta ise Eestis viibib. 12 kalendrikuu jooksul vähemalt 183 päeva Eestis töötamist tähendab, et tulumaks töötasult tasutakse Eestisse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles