Heategijad andsid ära 51 553 koolitarvet

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam annetati vihikuid ja kaustikuid. Pilt on illustratiivne.
Kõige enam annetati vihikuid ja kaustikuid. Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Postimees

Eelmisel nädalal annetasid inimesed Selverite kauplustes üle Eestis heategevuskampaania «Lapsed kooli!» raames 51 553 koolitarvet, mis antakse lasterikastele peredele üle enne kooli algust.

Eesti lasterikaste perede liidu president Aage Õunap tänab kõiki vabatahtlikke, kaupluste töötajaid ja inimesi, kes panustasid oma aega või tegid heateo annetusena.

Heategu sai Selverites teha 9.–12. augustini, abiks oli 503 vabatahtlikku.

Kõige enam kogunes vihikuid ja kaustikud: 18 642 tükki. Järgnesid 4030 harilikku pliiatsit  ning 4049 komplekti värvilisi pliiatseid. Teiste asjade seas annetati näiteks 25 koolikotti.

Kõige rohkem ehk 3807 annetust tehti Saare Selveris Saaremaal. Viljandimaal koguti Männimäe Selveris 1461 ühikut koolitarbeid, abiks oli tosin vabatahtlikku.

Kõigis Eesti maakondades korraldatud heategevusliku kampaania «Lapsed kooli!» käigus paluti inimestel kinkida koolitarbeid nende perede toetuseks, kus kasvab neli või enam last. Kogutud koolitarbed lähevad jagamisele nende perede vahel, kes elavad asjade kogumise piirkonnas. Eesti lasterikaste perede liidu liikmesorganisatsioonid on välja selgitanud abi vajavad pered ning koolitarvete jagamist on tänaseks juba alustatud.

Kõnealuse kampaania korraldas liit üheksandat aastat järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles