Tulevikutalendi stipendiumi saab kaks Viljandimaa noort

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Maling
Erki Maling Foto: Erakogu

Õpilaste stipendiumikonkursile «Tulevikutalent 2011» laekus üle Eesti 1700 taotlust, mille esitajate seast selgitati välja kõige andekamad ja tublimad noored 12 000 euro suuruse stipendiumifondi jagamiseks. Viljandimaa õpilastest pälvisid stipendiumi Erki Maling Kitzbergi gümnaasiumist ja Tiina Tubli Paalalinna gümnaasiumist.


Erki Maling pälvis stipendiumi kategoorias ühiskondlik tegevus, Tiina Tubli kunsti-, muusika- ja kultuurivaldkonnas.

Igas kategoorias valis žürii välja viis laureaati, kellest parimat premeeritakse peaauhinna, tulevikutalendi tiitli ja 600 euroga. Lisaks antakse igakuine 50eurone stipendium iga kategooria neljale teise koha saajale. Stipendiumid antakse kätte ning peaauhinna võitjad selguvad 11. novembri aktusel Tallinnas õpetajate majas. Samas tehakse teatavaks peapreemia ja teise koha väärilise stipendiumi saajad.

Populaarseim kategooria V—XII klassi õpilastele mõeldud konkursil «Tulevikutalent 2011» oli sport ja tervis, kus stipendiumi soovijaid oli ligi 580. Samamoodi oli väga suur taotlejate arv ka kultuuri ja muusika kategoorias — 475 taotlusega. Populaarsuselt järgnesid teaduse, humanitaarainete ning ühiskondlike tegevuste kategooria.

Kokku esitati kuu aja jooksul ligi 1700 taotlust stipendiumi saamiseks. Žürii valis neli tublimat välja neljas kategoorias: ühiskondlik tegevus, sport, humanitaarteadus ning kunst, muusika ja kultuur.

Andekaimad õpilased valis välja eri elualade esindajatest koosnev žürii, kuhu kuulusid pedagoog ja laulja Silvi Vrait, kergejõustiklane Kaire Leibak, näitleja ja poliitik Liina Vahter, ajakirjanik ja loodussõber Heiki Valner, laulja Teele Viira ning konkursi eestvedaja Maxima Eestist Ty Lehtmäe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles