Gümnaasium sai uue koolikella ja turvakaamerad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna avati Karksi-Nuias pidulikult üle aasta remondis olnud August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi õppehoone, kus on koha leidnud algklassid, oskusainete klassid ja administratsiooni ruumid. Värske näo said ka garderoobid ja aula.


1960. aastal ehitatud hoonet oli küll mitu korda kõpitsetud, kuid korralikku kapitaalremonti polnud seal seni tehtud. Klassiruumide kujundamises said sõna sekka ütelda nii õpilased kui õpetajad, kes valisid ehitaja antud kataloogist ruumidele sobivaima värvilahenduse.

Direktor Kalle Visteri väitel aitab värskelt remonditud maja kohaneda esimesse klassi tulijatel.

«Meil on alles hiljuti valminud väga kaunis lasteaed ja sealt vanasse koolimajja tulek võis olla üpris raske,» selgitas ta. Direktori ütlemist mööda paranes õppetöö logistika terves koolis, sest ka teistes majatiibades asuvad õppeklassid on nüüd paigutatud ainevaldkondade kaupa eri korrustele.

Koolimaja muutus turvalisemaks ka tänu kuue videokaamera paigaldamisele. Koridorides ja garderoobis toimuval hoiab silma peal valvelaua administraator, kellele selline süsteem on abiks ka automaatikaga uste avamisel.

Direktori sõnul võttis koolirahvas jälgimissüsteemi paigaldamise otsuse hästi vastu, sest see ei riiva kellegi privaatsust, kuid aitab ennetada korrarikkumisi. «Pigem tekitasid kaamerad elevust ja nende ees ei keksinud omaette mitte ainult õpilased,» muigas direktor. Salvestusi säilitatakse paar kuud.

Uue kõla sai ka koolikell, mis praegu mängib advendiajale sobilikku jõulumeloodiat.

Ehitustöid tegi osaühing Wolmreks Ehitus. Maja renoveerimine läks maksma 14,4 miljonit krooni. Enamik summast tuli Karksi vallalt, kes võttis selleks tarbeks 3,7 miljonit laenu. Riik toetas ettevõtmist kohalike avalike teenuste arendamise programmi kaudu 5,2 miljoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles