Ameeriklased ei ole presidendiga rahul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küsitletud ameeriklastest 77 protsenti arvab, et Barack Obama juhtimisel sammub nende kodumaa vale teed.
Küsitletud ameeriklastest 77 protsenti arvab, et Barack Obama juhtimisel sammub nende kodumaa vale teed. Foto: Reuters

Ameeriklased on majanduse kehva seisu tõttu üha rohkem pettunud nii demokraadist presidendis Barack Obamas kui ka vabariiklastes, selgus eile avaldatud arvamusuurin­gust.

«Washington Posti» ja ABC Newsi küsitlus avaldati enne tähtsat kõnet, mille Obama pidas tööpuuduse teemal. Uuringu järgi ei ole tema tööga rahul 53 protsenti ameeriklasi ja 77 protsenti arvab, et riik on valel teel.

35 protsenti küsitletuid leidis, et nende majanduslik olukord on Obama valitsusajal halvenenud.

34 protsenti ameeriklasi on seisukohal, et presidendi jõupingutused on toonud rohkem kahju kui kasu. Vastupidi arvab 17 protsenti.

Küsitlusest ilmnes, et meelepaha tuntakse ka vabariiklaste suhtes: vabariiklastest seadusandjate tööga polnud rahul 68 protsenti vastanuid. Neid on 15 protsendipunkti rohkem kui Obama vastaseid.

Küsimuses, kellele usaldataks majanduse juhtimine, töökohtade loomine ja eelarvepuudujäägi ohjeldamine, jaguneb Obama ja vabariiklaste toetus umbkaudu võrdselt.

Obama peaks homme esinema tähtsa kõnega, kus teeb teatavaks töökohtade loomise ja majanduskasvu taastamise plaani.

Obamal oli ka helgem hetk: tervelt 62 protsenti ameeriklasi oli rahul sellega, kuidas ta on pidanud terrorismivastast võitlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles