Suure-Jaanis nihutati tipptulemusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Tõllasson uuendas Suure-Jaanis peetud vanade olümpiaalade mõõduvõtul kolm rekordtulemust.
Kätlin Tõllasson uuendas Suure-Jaanis peetud vanade olümpiaalade mõõduvõtul kolm rekordtulemust. Foto: Aivar Hommik

Suure-Jaanis eelmisel laupäeval peetud vanade olümpiaalade mõõduvõtul uuenes mitu 24aastase traditsiooniga võistluse tipptulemust. Kolmel alal tegi rekordi Kätlin Tõllasson ja meeste raskusheites trumpas senise parima tulemuse üle Kaupo Valb.

Vanadel olümpiaaladel alati aktiivselt kaasa tegev Kristo Galeta asus pärast tänavust üritust troonima läbi aegade enim alavõite korjanute pingerivi. Seekord paigalt kõrgus- ja kaugushüppes parim olnud sportlane võib nüüd kodus 21 võidutrofeed imetleda.

Mõõduvõtu peaalana kavas olnud kettaheites premeeriti parimat meest ja naist Gerd Kanteri võistlusvahendiga, mida kaunistab olümpiavõitja autogramm. Need läksid Kätlin Tõllassonile ja heitel nõrgema käega erilist osavust üles näidanud Kaupo Valbile.

Vanade olümpiaalade võistlusel selguvad heite-, tõuke- ja viskealadel võitjad just parema ja vasaku käega sooritatud katsete tulemusi liites. Kaupo Valb heitis tugevama käega ketast 48 ja nõrgemaga 42 meetrit, Kätlin Tõllassoni numbrid olid 42 ja 25 meetrit.
Kavas oli üheksa mõõduvõttu meestele ja seitse naistele ning poistele ja tüdrukutele kummalegi kolm.

Alla 14aastaste noorte arvestuses oli noormeestest kõigil aladel võidukas Gen-Silver Õunap, tütarlastest võitis 60 meetri jooksu ja kuulitõuke Geidi Õunap ning hoota kaugushüppe Jaanika Roosimägi.

Naistest oli neljal alal (paigalt kaugus- ja kolmikhüpe, kuulitõuge ja kettaheide) parim Kätlin Tõllasson, odaviskes tegi parima tulemuse Marit Külv ja 60 meetri jooksus Kaidi Roosimägi.

Meeste konkurentsis teenis kolm alavõitu (raskus- ja kettaheide ning kuulitõuge) Kaupo Valb. Lisaks juba eespool nimetatud Kristo Galeta kahele alavõidule said tänavu Suure-Jaanis esikoha Martin Männik (60 meetri jooks), Kaupo Voormansik (5 miili jooks), Sten Veelak (hoota kolmikhüpe) ja Hillar Vaino (odavise).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles