Metall asendab liigas Vestmanni

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruaris loodud saalihokiklubi Viljandi Metall meeskond osaleb tänavu Eesti meistrivõistluste teises liigas. Täna peab ta Lähtes oma esimese kohtumise Kunda võistkonnaga.
Veebruaris loodud saalihokiklubi Viljandi Metall meeskond osaleb tänavu Eesti meistrivõistluste teises liigas. Täna peab ta Lähtes oma esimese kohtumise Kunda võistkonnaga. Foto: Internet

Aasta algul loodud saalihokiklubi Viljandi Metall meeskond alustab täna Tartumaal Lähtes Eesti meistrivõistlusi uustulnukale kohaselt teises liigas.


Tema vastane liiga avamängus on samuti meistrivõistluste uustulnuk Kunda Nordic Tsement.


Üks Viljandi meeskonna eestvedajaid ja mängijaid Hannes Ilves tõdes, et sellest võistkonnast suurt midagi teada pole.



«Oleme proovinud nende kohta üht-teist uurida, aga tulutult,» rääkis ta. «Selge on see, et lähme endast parimat andma ja loodame salamisi võitu, aga välistatud pole ka suur saun.»



Hannes Ilvese jutu järgi on Viljandi meeskonna põhituumik koos mänginud enam kui kaks aastat ning tänavu veebruaris moodustatud klubi esmane ülesanne oligi anda meestele võimalus kaa-


sa teha Eesti meistrivõistlustel.



«Kui lõpetame sel aastal Lõuna tsooni kümnest meeskonnast esimese viie hulgas, on hästi. Reaalne on ka koht nelja seas, mis tagab kevadel osalemise liiga play-off-mängudel,» andis ta ülevaate hooaja sihtidest.



Viljandi Metalli nimekirjas on tiitlivõistlustele registreerunud 24 meest. Nende seas on ka paar Eesti kõrgliiga kogemustega mängijat.



«Mõni mängija tuli meile appi Viljandi Vestmanni meeskonnast, kes tänavu teises liigas kaasa ei tee,» lisas Ilves.



Viljandlaste tõsisest kavatsusest võimalikult palju saalihokitarkusi ammutada annab tunnistust ühe Eesti selle ala suurema spetsialisti, rahvuskoondise abitreeneri ja U-19 koondvõistkonna tartlasest peatreeneri Talis Mölderi appi meelitamine, mis Hannes Ilvese sõnul oli paras pähkel.



«Suure saalihokifanaatikuna lasi ta end lõpuks siiski ära rääkida,» nentis ta.


Talis Mölder seevastu ütles, et nõusolekut anda polnud sugugi keeruline, raske oli hoopis viljandlaste soove oma ajakavaga kohandada.



«Olen Tartu ülikooli saalihokimeeskonna mängiv treener ja lisaks veel sama klubi naiskonna juhendaja. Nii et viljandlastega tegelemiseks oli päris raske aega leida,» kõneles ta.



Talis Mölder kiitis väga viljandlaste treeningutesse suhtumist ning ütles, et võistkonnas valitseb erakordselt positiivne ja töökas õhkkond.



«Niisugune tõsine suhtumine asjasse paneb lausa imestama,» tunnistas ta. «Käin Viljandis korra nädalas, aga näen kord-korralt meeste arengut.»



Seda, milliseks kujuneb debütandi liigahooaeg, ei osanud tartlasest treener ennustada, sest tema on oma kohustuste tõttu olnud seni seotud eelkõige meistriliiga ja naiste sarjaga. Samas nentis ta, et kaks viimast hooajaeelset kontrollmängu on olnud paljulubavad. Nendes võitis Viljandi Metall 4:3 Valga Välku ja 5:3 Tartu Mobi.



Hannes Ilvese ütlemist mööda oli Valga võistkond eelmisel hooajal meistrivõistluste teises liigas viies, Tartu esindus on oma liitumist teise liigaga seni veel tulevikku lükanud.



«Oleme nende kontrollmängudega meeskonna vormist aimu saanud ning usume, et oleme võimelised oma liigas headele kohtadele konkureerima,» lausus ta.



Meeskonna Viljandi Metall hooaja avakohtumine algab täna kell 16.15. Nädal hiljem on tal mäng Tallinnas Kristiine spordihoones võistkonnaga SEB II ning selle aasta sisse mahuvad veel ka 7. ja 21. detsembril Jõgeval peetavad mängud Pärnu saalihokiklubi ja Tartu Valla Tormiga.



Meistrivõistluste teise liiga Lõuna tsooni põhiturniiril on meeskonnal kokku üheksa kohtumist.


Paraku pole Eesti saalihokiliidu kalendris ühtki mängu kavandatud Viljandisse. Ent nagu tunnistas Hannes Ilves, on neil tõsine plaan tuleval hooajal üks mängupäev siin korraldada. «Kuidas ja millal see õnnestub, selgub tulevikus,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles