Tudeng toob õhtuks Viljandisse afrovõnked

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna pärimusmuusika aidas diplomikontserdi andev Mati Tubli on siiras õhinas, et pääseb lavale ja saab oma afrovaibivaimustust publikuga jagada.
Täna pärimusmuusika aidas diplomikontserdi andev Mati Tubli on siiras õhinas, et pääseb lavale ja saab oma afrovaibivaimustust publikuga jagada. Foto: Marko Saarm / Sakala

​Täna kõlavad Viljandi pärimusmuusika aidas keevalised afrorütmid, ska-biidid ja reggae-võnked, kui kultuuriakadeemia üliõpilane Mati Tubli annab oma diplomikontserdi. 

Oma jutu järgi on ta sedapuhku Viljandisse kokku kutsunud head sõbrad Rootsist eesotsas afro-, dancehall’i ja popiskeenele asetuva Ghana päritolu laulja Aurelia Dey, Rootsi kitarristi Arvid Raski ja trummar Oskar Löfbergiga.

Raski ja Löfbergiga koos õppis Mati Tubli Göteborgi ülikoolis maailmamuusika osakonnas. «Olime kursakaaslased, bändikaaslased ja mõttekaaslased,» nentis ta ning lisas: «Seal kohtusin ka Aurelia Deyga. Ja ülejäänud seltskond on samuti väga head sõbrad, keda köidab afrovaib. See on väga lahe, sest Eestis ei ole just palju sellist muusikat viljelevaid tüüpe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles