Kinos saab näha kuue autori väga isiklikke lugusid

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Režissöör Aljona Suržikova tegi filmi jaoks loo pealkirjaga "Oodates imet".
Režissöör Aljona Suržikova tegi filmi jaoks loo pealkirjaga "Oodates imet". Foto: Kaader filmist

Kolmapäeval saab Viljandis näha äsja valminud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud filmiprogrammi esimest dokumentaalfilmi «Juured», mis jutustab läbi kuue autori isiklike lugude murdepunktidest elus. Film linastub kell 18  kinos Centrum, publikuga tulevad kohtuma kaks filmi autorit Heilika Pikkov ja Nora Särak.

«Nii ausat dokumentaalfilmi pole Eestis varem tehtud. On väga huvitav vaadata, kuidas need kogenud naisrežissöörid, kes on varem teinud dokumentaal- ja mängufilme, on seekord pööranud kaamera enda poole, rääkides lugusid armastusest, kaotusest, vananemisest ja lähisuhetest,» sõnas filmi «Juured» produtsent Ülo Pikkov. «Seda filmi vaadates saab valada nii pisaraid kui südamest naerda ja lisaks veel omajagu rännata, sest autorite lood on jäädvustatud Makedoonias, Tšehhis, Tais ja Eestis.»  

Filmi produtsent on Ülo Pikkov, animatsioonide autor on Anu-Laura Tuttelberg ning originaalmuusika kirjutanud Maarja Nuut ja Hendrik Kaljujärv. Filmi tootja on Silmviburlane osaühing.

Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari «Pank». Lisaks «Juurtele» jõuab sügisel kinodesse režissöör Joosep Matjuse eepiline loodusdokumentaal «Tuulte tahutud maa» Eesti metsikust loodusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles