Juhtkiri. Ministri praktikakoht

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Riigihalduse minister Jaak Aab tegi väärika sammu, mille vajadus tulenes sellest, et ta oli vääritult käitunud. Aabi ei tule risti lüüa. Jääknähtudega autorooli istunud ja takkatraavi kiirust ületanud inimene väärib andestust, kui ta seda siiralt palub. Ent tema tegu oli lubamatu ning valitsuse au sai ta säästa vaid ühel moel – ametist lahkumise avaldust kirjutades. See ongi too poliitilise vastutuse võtmine, mille tähendus on praktikas kahetsusväärsel kombel hägustunud.

Siinkohal võib Jaak Aabi personaalküsimusele joone alla tõmmata, kuid peaminister Jüri Ratasele ei ole lugu sellega lõppenud. Temal seisab ees konkreetne ülesanne: leida riigihalduse ministri kohale uus inimene.

Tõsi, Aabi tagasiastumise uudise valguses kõlasid eile Toompeal hääled, mis ütlesid, et tegelikult tuleks niisugune ametikoht üldse ära kaotada, sest haldusreform on tehtud ja sellise ministriportfelli järele pole enam vajadust. Kuid isegi kui lepime kokku, et selles jutus on uba, on esimene loogiline hetk tolle ametikoha kadumiseks umbes 11 kuu pärast, kui moodustatakse järgmine valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles