Piljardikuule veereb ka WC-potti

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimatult kanalisatsiooni saadetud rämps ei tekita mitte üksnes ummistusi, vaid looduslikesse veekogudesse jõudes mõjutab ka keskkonda.
Hoolimatult kanalisatsiooni saadetud rämps ei tekita mitte üksnes ummistusi, vaid looduslikesse veekogudesse jõudes mõjutab ka keskkonda. Foto: Tuulike Kivestu

Kuidas jõuab reoveepuhastusjaama piljardikuul, tualetipoti hari või suisa kampsun? Sellele küsimusele Viljandi Veevärgi laborijuhatajal Anne-Ly Koortil vastust polnud. Kindel on aga see, et WC-pott pole prügikast.

Mida rohkem on tänapäeval inimestel asju ja võimalusi, seda enam tekib prügi. Leidub aga neidki, kes ei tea, et kõikvõimaliku rämpsu õige koht on prügikast, mitte tualetipott.

«Lihtsam oleks öelda, mida tohib kanalisatsiooni lasta,» ütles Veevärgi jaamade juht Raivo Udris küsimuse peale, mida WC-potti visata ei tohi. «Kanalisatsiooni võib lasta ainult WC-paberit ning reovett koos kõige sellega, mis inimese seest on läbi käinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles