Võhma kooli ehitus viibib

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu septembris lootis endine Võhma linnapea Anneli Siimussaar (pildil) uue kooli ehitust alustada juba sel suvel. Põhja-Sakala vallavalitsus otsustas aga ehituseks vajalikud hanked teistviisi korraldada, mistõttu valmib koolimaja arvatavasti alles järgmise aasta lõpus.
Mullu septembris lootis endine Võhma linnapea Anneli Siimussaar (pildil) uue kooli ehitust alustada juba sel suvel. Põhja-Sakala vallavalitsus otsustas aga ehituseks vajalikud hanked teistviisi korraldada, mistõttu valmib koolimaja arvatavasti alles järgmise aasta lõpus. Foto: Elmo Riig

Valdade liitmisega tekkinud segaduse ja ümberkorralduste tõttu saab Võhma kool ehitatud arvatavasti alles järgmise aasta lõpuks.

Mullu septembri lõpus väitis Võhma endine linnapea Anneli Siimussaar Sakalale, et juba sel suvel algavad  Võhma kooli ehitustööd. Põhja-Sakala vallavanem Tõnu Aavasalu kustutas selle ootuse. Tema sõnul jõutakse ehitushankeni heal juhul alles käesoleva aasta sügisel.

Viibimine on Aavasalu sõnul tingitud eeskätt sellest, et endine Võhma linnavalitsus kavandas ehituse teha ühe hankega. See oleks andnud küll ajavõitu, kuid tähendanuks ka seda, et kooli oleks projekteerinud ja ehitanud üks ettevõte. 

«Me ei julge teha sellist asja, et läheme ühe hanke peale,» ütles Aavasalu. Kui üks firma projekteerib ja pakub ehituslahendusi, võib ehitajal tekkida huvi saada odavamaid asju, selgitas ta. Teisisõnu loobus Põhja-Sakala vallavalitsus ühishankest, sest see oleks ohtu seadnud ehituskvaliteedi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles