Salongkinodele rahvast ei jagunud

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta 10. märtsil avatud Forum Cinemase Centrumi kinol on kaks saali, mis mahutavad kokku 225 vaatajat. Uue tehnika ja moodsa sisustusega kino koguinvesteering ulatus 1,6 miljoni euroni.
Eelmise aasta 10. märtsil avatud Forum Cinemase Centrumi kinol on kaks saali, mis mahutavad kokku 225 vaatajat. Uue tehnika ja moodsa sisustusega kino koguinvesteering ulatus 1,6 miljoni euroni. Foto: Kamilla Selina Lepik

Eelmisel nädalal valiti Viljandi läinud aasta teoks kohalike ettevõtjate Riho Maisa ja Rauno Tuula eestvedamisel märtsis avatud kino, kus käidi mullu peaaegu 100 000 korda. Samal ajal, kui Forum Cinemase kett Centrumis uksed valla lõi, otsustasid linnas varem tegutsenud salongkinod uksed sulgeda.

2010. aasta algul Männimäe külalistemajas filme näitama hakanud 50 istekohaga salongkino lõpetas külalistemaja juhataja Rait Sule sõnul tegevuse seetõttu, et mitmele kinole rahvast ei jagunud.

«Kinoruum on meil olemas, kuid praegu ei näe mõtet konkureerida kellegi teisega,» lausus ta ning lisas: «Eriüritusi teeme ikka – neid, mis on tellitud.» 

Niisamuti otsustas läinud aasta algul filmide näitamisest loobuda Sakala keskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles