Soomaale tekkis ideaalne uisutamise jää

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed kelgutiirud sai Soomaal teha juba reedel.
Esimesed kelgutiirud sai Soomaal teha juba reedel. Foto: Aivar Ruukel

Soomaa üleujutatud heinamaad on kahe viimase öö miinuskraadide toel jäätunud selliselt, et alanud nädalavahetusel ootab seal uisutajaid ja tõukekelgutajaid ideaalne uisutamisjää.

«Jõed on veel lahti ja sinna kindlasti minna ei saa, aga heinamaadel on väga sile klaasjää,» rääkis Soomaal turismiettevõtjana tegutsev Aivar Ruukel, kes ise oli juba hommikul kella poole üheksa ajal tõukekelguga luhtadel sõitmas.

Laupäeva hommikul kattis Soomaa luhtasid klaassile jää.
Laupäeva hommikul kattis Soomaa luhtasid klaassile jää. Foto: Aivar Ruukel

Ruukel korraldab nii laupäeval kui pühapäeval kaks tõukekelgumatka ning kõik need on välja müüdud. «Meil on ainult 20 kelku, nii et ega me rohkem kutsuda ei saa,» nentis ta. Küll aga soovitas ta tulla huvilistel Soomaale oma uiskude või kelkudega.

«Need, kes teavad, kui lahe see värske jää peal kelgutamine on, broneerisid endale aja juba nädala keskel, kui mingit jääd polnud veel tekkinud,» rääkis Ruukel. «Kui esimene lumi jääle sajab, siis enam nii mõnus heinamaadel sõita ei ole.»

Laupäeva hommikul kattis Soomaa luhtasid klaassile jää.
Laupäeva hommikul kattis Soomaa luhtasid klaassile jää. Foto: Aivar Ruukel
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles