Aasta BMW uskumatust õhulennust. Juhtum jõuab peatselt kohtusse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembri lõpus parkis noor naine uhke BMW Köstri tänav 1 korteri elutuppa otsapidi ahju. Nii autojuht kui toas olev mees pääsesid ehmatusega.
Novembri lõpus parkis noor naine uhke BMW Köstri tänav 1 korteri elutuppa otsapidi ahju. Nii autojuht kui toas olev mees pääsesid ehmatusega. Foto: Marko Suurmägi

Täna täpselt aasta tagasi kihutas Viljandis noor naine BMW-ga hilisel õhtutunnil sellise hooga mööda Riia maanteed kesklinna poole, et sööstis järsust kurvist otse edasi, paiskus kõnniteekivilt õhku, lendas üle parkiva auto ja paarkümmend meetrit eemal oleva aia ning peatus Köstri tänava majas.

Aasta hiljem on õnnetusest teada, et juhi narkotest osutus positiivseks ehk noor naine oli tarvitanud narkootikume ning ligi 40 meetrit lennanud BMW oli tehniliselt korras. Juhtumi kohtueelne menetlus on lõpetatud ning toimik on jõudnud prokuratuuri. «Mõned ettevalmistavad toimingud on vaja veel läbi viia ja seejärel plaanib prokurör kriminaalasja esimesel võimalusel kohtusse saata,» lisas Lõuna prokuratuuri pressiesindaja Kauri Sinkevicius.

Eelmise aasta 21. novembri õhtul Köstri tänava maja korteris vaatas Aleksander Koni telerit. Oli esmaspäeva õhtu ja filmi lõpuni oli jäänud veel kümmekond minutit, kui järsku lendas läbi seina tema elutuppa auto. Hoolimata sellest, et auto jäi pidama temast vaid poolteise meetri kaugusel ning pisike tuba täitus õnnetuse tagajärjel rusudega, ei saanud majaelanik õnnekombel viga. Muu hulgas lõhkus tuppasööstnud auto ahju ning jäi seisma esiotsaga teleri peale.

Selline nägi Köstri tänava maja välja päev pärast seda, kui auto sinna sisse oli sõitnud.
Selline nägi Köstri tänava maja välja päev pärast seda, kui auto sinna sisse oli sõitnud. Foto: ELMO RIIG/SAKALA

Sünnist saadik majas elanud Koni ei mäletanud päev pärast õnnetust tollest hetkest muud kui suurt valget tolmupilve ja šokki. „Vaatasin telerist filmi, mõtlesin just, et 10-15 minuti pärast lõpeb see ära ja lähen magama. Äkki käis suur pauk ja suud-silmad olid tolmu täis. Ei näinud ma seda, kes roolis oli või kui palju neid seal autos üldse oli,“ rääkis järgmiselgi päeval silmanähtavalt vapustatud Koni.

Kahju tekitas too majja lennanud BMW ligi 30 000 euro ulatuses, kusjuures selle sisse pole arvestatud auto enda purustusi. Maja sai kindlustuse antud raha eest korda veebruari keskpaigaks ning oma taastatud eluruume vaadates tunnistas Koni, et jäi juhtumiga plussi. Vana maja sai uue seina, aknad, ahju ning sise- ja välisviimistluse.

Viljandis Riia maanteel suurel kiirusel järsust kurvist välja sõites lendu tõusnud BMW tekitatud kahjustustest pole Köstri tänava majal enam ühtegi jälge.
Viljandis Riia maanteel suurel kiirusel järsust kurvist välja sõites lendu tõusnud BMW tekitatud kahjustustest pole Köstri tänava majal enam ühtegi jälge. Foto: Elmo Riig

Purustatud auto BMW 530D viidi esmalt sündmuskohalt Viljandis tasulisse parklasse ja hiljem uurisid seda põhjalikult kriminalistid. Nende veendumuse kohaselt oli auto enne õnnetust tehniliselt korras.

Kantrekülas maja lõhkunud BMW seisis Tomuskil avariiliste autode hoiuplatsil ja ootas ekspertiisi.
Kantrekülas maja lõhkunud BMW seisis Tomuskil avariiliste autode hoiuplatsil ja ootas ekspertiisi. Foto: Elmo Riig

Miks BMW roolis olnud noor naine aasta tagasi mööda Riia maanteed kihutama hakkas, pole teada. Pidurdamata sööstis ta Vaksali ja Kalevi tänava ristmikule, kus auto sai kõnnitee laugest äärekivist põrke ning tõusis õhku. Auto kiirus pidi olema sedavõrd suur, et selle hoogu ei suutnud pidurdada ka hoovil seisev Audi. Edasi tuisanud BMW murdis seejärel aias kasvava puu ladva, paiskas selle maja katusele ning maandus alles siis, peale hinnanguliselt 45-meetrist õhulendu. Ometi ei peatunud auto ikka veel. Teele jäänud ehitusmaterjalivirna ja puuriida laiali paisanud BMW jäi pidama alles siis, kui oli läbi majaseina poolest saadik tuppa tunginud. Auto marulise hoo tunnistajaks on seegi, et aiast lendu paisatud rususid ja katusekattematerjali tükke oli täis ka teisel pool maja asuv Köstri tänav.

Kalevi ja Vaksali tänava nurgal asuvas väikses parklas seisnud autost lendas BMW üle nii, et riivas tolle katusereelingut.
Kalevi ja Vaksali tänava nurgal asuvas väikses parklas seisnud autost lendas BMW üle nii, et riivas tolle katusereelingut. Foto: ELMO RIIG/SAKALA

Auto roolis olnud 22-aastane naine põgenes pealtnägijate kinnitusel esialgu sündmuskohalt. Politsei kutsus kohale eksperdi Valgast, et auto roolilt juhi DNA-proov võtta. Hiljem selgus, et möödasõitnud auto juht oli naise peale võtnud ja ta Viljandi haiglasse viinud. Suuri vigastusi naisel ei tuvastatud ja ta lubati pärast kontrolli kodusele ravile.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles