Juhtkiri. Õhus lendlevad hääled

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

E-hääletamine lõppes kolmapäeval kell 18, aga kahe aasta tagustelt riigikogu valimistelt pärit rekord purunes poolteist tundi enne seda. Viimastel kohalikel valimistel e-hääletanute arv õnnestus üle lüüa juba teisipäeva pärastlõunaks. 2013. aastal andis interneti vahendusel hääle 133 662, 2015. aastal 176 491 ning tänavu 186 034 hääleõiguslikku kodanikku.

«Vägev!» hüüatati pärast tulemuste selgumist. Ja eks ühest küljest olegi. Teisalt jälle: kui mõelda, et eestlaste harjumus asju arvuti tagant tõusmata ajada kasvab endiselt ning seekordsed valimised on esimesed, kus saavad osaleda ka 16- ja 17-aastased, ei paistagi 10 000 võrra suurem koguarv nii vägev. Pigem on see isegi pisuke pettumus.

Muide, noored ei käinud Sakala teada valimisjaoskondades usinasti eelhääletamas. Võimalik, et paljuski nende najal e-hääletajate arv kasvaski, ent välistada ei või ka seda, et suur osa esimest korda valima minejaid tuleb nii-öelda õigel päeval pidulikult välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles