Kõlas «Ace Xdream» stardipauk

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi järve ääres anti start ligemale 650 seikluhimulisele sportlasele, kes osalevad seiklusspordisarja «Ace Xdream» hooaja viimasel osavõistlusel.

«Ace Xdream» on neljast etapist koosnev sari, kus kolmeliikmelised võistkonnad läbivad jalgsi, jalgrattaga ja kanuuga liikudes kontrollpunkte ning sooritavad lisaülesandeid.

B-raja võistkonade hulgas konkureerib ka Raivo Nõmm oma võistkonnaga, kuhu kuuluvad lisaks temale Andrus Kasekamp ja Rein Eiger.

Varasemalt on Nõmm osalenud A-raja võistlusel, B-rajal osaleb ta esimest korda. «Ma arvan, et kõige otsustavamaks saavad lisaülesanded, sest neid ei ole ette teada ja on seinast seina,» ütles Nõmm.

Nõmm märkis, et nende võistkonnal on koduraja eelis ja seetõttu ongi just lisaülesanded need, millel saab olema märkimisväärne roll. Nõmme sooviks on kontrollaega sisse jõuda ja ka poodiumile pääseda. «Üritame ikka esimese kolme hulka jõuda,» sõnas Nõmm.

Lisaülesannetena on Nõmm varasematel võistlustel pidanud lahendama nii mõistatusi kui ka köielt laskuma, kuid enamjaolt ootavad tema sõnul ees siiski mõistatused. «Ma ise teeksin pigem midagi füüsilist, sest lisaülesanded on lõpu poole, kui oled juba väsinud ja mõistatused nõuavad kontsentreeritust,» ütles Nõmm.

Rajal tuleb osalejatel joosta, sõita jalgrattaga ja kanuuga ning Viljandis läbida teatud distants ka rulluiskudega. Samuti on korraldajad väitnud, et vähemasti A-rajale startivatel meeskondadel tuleb ka ujuda.

A-raja läbimise ajaks on korraldajad kavandanud veidi vähem kui viis tundi, B-raja läbimise ajaks kolm ja pool tundi ning C-raja peaksid osalejad läbi tegema veidi vähem kui kahe tunniga. Paremate autasustamine algab Viljandi rannas kell 16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles