21 kunstnikku Sakala keskuses

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sakala keskuses on avatud Eesti ja Austria suhetele pühendatud kunstinäitus «Salzburg. Visioonid».

Näitust käis Viljandis avamas  Austria suursaatkonna asejuht Cornelia Godfrey ja see jääb vaadata 28. augustini.

Näitusel esineb 21 kunstnikku: Albert Lindenthaler, Jutta Duschl, Edith Richter, Marlene Schaumberger, Brigitte Hauck-Delmondo, Roland Oberholzner, Karin Puchinger, Regina Rieder, Christine Todt, Peter Rieder, Renate Kammauf, Marianne Ewaldt, Monika Maria Weiss, Christiane Pott-Schlager, Vida Bokal-Neugebauer, Gerlinde Hochmair, Gabriele Helmke-Becker, Rauthgundis Zieser, Sylvia Mehnert-Kalenda, Claudia Defrancesco ja Christine Uhlig. Näha saab pilte linna ajaloo, geograafia, kultuuri, muusika ja kirjanduse vaatenurgast.

Salzburgi kunstiühing Berchtoldvilla tutvustab linna kunstnike töid ja korraldab kunstivahetust riikide vahel. Salzburgis on eksponeerinud oma töid Andres Tolts ja Mare Vint, Rait Prääts ja Sirje Eelma, Marje Üksine, Mare Mikof, Tiiu Kirsipuu ja teised.

Praegune Austria kunstnike näitus Eestis on jätk näitustele «Salzburgi kunstimaastikud» (2005, 2006) ning «Salzburg Art Mix» (2008).

Näitust kureerivad Peter Rieder, Regina Rieder ja Karin Puchinger, toetavad ja vahendavad Eestisse Berchtoldvilla kunstiühing ning Austria suursaatkond.

Näitus on pühendatud Eesti ja Austria diplomaatiliste sidemete taastamise 25., Salzburgi liidumaa Austria koosseisu kuulumise 200. ning Eesti iseseisvuse 100. aastapäevale.

Näitus kuulub Viljandi uue rahvusvahelise kunstifestivali QQ programmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles