Viljandi Metall võitis esimese finaalmängu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi võrkpallinaiskond asus Eesti meistrivõistluste finaalseeriat GMP vastu 1:0 juhtima. Kuldmedali võiduks on tarvis vastasest jagu saada kolm korda. Seeria jätkub homme Tallinnas ning naaseb Viljandisse pühapäeval.
Viljandi võrkpallinaiskond asus Eesti meistrivõistluste finaalseeriat GMP vastu 1:0 juhtima. Kuldmedali võiduks on tarvis vastasest jagu saada kolm korda. Seeria jätkub homme Tallinnas ning naaseb Viljandisse pühapäeval. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Metall asus Tallinna GMP vastu juhtima Eesti naiste võrkpalli meistrivõistlustel kolme mänguvõiduni peetavat finaalseeriat.


Kolmapäeval Viljandi maagümnaasiumi spordisaalis mängitud finaalseeria avakohtumises olid viljandlannad vastastest 3:0 üle.

Tasavägiselt kulgenud esimese ja kolmanda geimi lõpu kallutas tiitlikaitsja enda kasuks numbritega 25:22 ja 25:21, teises geimis tegutsesid võõrustajad kindlamini ja võitsid selle tulemusega 25:14.

Viljandi naiskonna juhendaja Peeter Vahtra sõnul jättis mängu kvaliteet siiski soovida. Nagu ta tunnistas, tuli rünnakul ja pallingul ette lubamatult palju vigu.

«Meie potentsiaali arvestades on 17 rünnaku- ja 12 pallinguviga kindlasti liiga palju,» ütles Vahtra. Tema arvates võib suure eksimuste protsendi panna võistlusmängude vähesuse arvele. «Sellest räägivad rünnakud, mis taoti napilt väljakujoone taha.»

Seda, et Viljandi Metall tegi kolmapäeval palju omavigu, kinnitas ka GMP naiskonna sidemängija, endine viljandlanna Reet Sepp. «Suure eksimuste hulgaga pakkus vastane meile hea võiduvõimaluse, mille jätsime paraku kasutamata,» tõdes ta.

Viljandi naiskonna juhendaja oli üldjoontes finaali esimese mängu pildiga rahul. «Eduseisul tekkis küll veidi lohakust, ent ometi suutsime mõõnast välja tulla,» arutles Peeter Vahtra.

Reet Sepa sõnul ei tasu tiitlikaitsjal järgmistes mängudes kerget võitu loota. «Me ei ole alla andnud,» teatas GMP kogenud võrkpallur. Tema arvates peitub pealinna naiskonnal Viljandi Metalli mängumootori halvamise võti suuresti pallingu vastuvõtus. «Kui saame servi kätte, muutub meie mäng resultatiivsemaks,» oli ta kindel.

Eesti meistrivõistluste finaalseeria võidab võistkond, kes suudab vastase alistada kolm korda. Seeria teine mäng peetakse homme Tallinna ülikooli saalis ning kolmas vastasseis leiab aset pühapäeval kell 15 Viljandi spordihoones. Vajaduse korral kohtuvad naiskonnad veel 23. ja 24. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles