Viljandimaalt valmistub suurele peole minema rohkem kui 1500 inimest

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste ja noorte tantsu- ja laulupeo tantsupeo eelproov.
Laste ja noorte tantsu- ja laulupeo tantsupeo eelproov. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Veidi vähem kui kahe nädala pärast Tallinnas peetavale noorte laulu- ja tantsupeole läheb Viljandimaalt 965 lauljat ning 577 tantsijat. Koos juhendajatega on Viljandimaa peoliste arv 1563.

«Tänavu saab eelmise peoga võrreldes rohkem noori peole,» rääkis peo Viljandimaa koordinaator Kati Grauberg-Longhurst. «Näiteks kui tantsurühmasid sai eelmisele, 2011. aasta peole 38 tahtja seast ainult 23, siis sel aastal pääses tantsupeole 43 rühmast 37. Ka lauljaid pääses üle kogu Eesti palju rohkem Tallinna.»

12. noorte laulu- ja tantsupidu kestab 30. juunist 2. juulini Tallinna lauluväljakul ja Kalevi staadionil. 30. juunil ja 1. juulil toovad 581 tantsu- ja võimlemisrühma ligi 8500 tantsijaga kolmel tantsupeoetendusel pealtvaatajate ette iidsele Koidu ja Hämariku legendile tugineva loo põlvest põlve pärandatava kullakera hoidjatest. 2. juulil esitavad 762 koori ja orkestrit laulupeokontserdil 44 eripalgelist muusikateost. Eriliseks teeb seekordse laulupeo see, et laval esinevad vabas Eestis sündinud noored, kelle ette astuvad kogenud kolleegide kõrval igas liigis oma laulupeodebüüti tegevad noored dirigendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles