Võhmale koidab kaks kaubamaja

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma bussipeatuses on vaid ajutine ootekoda. Grossi Toidukaupadel on kavas platsile rajada kaubanduskeskus, kus oleks ruumi ka bussiootajatele.
Võhma bussipeatuses on vaid ajutine ootekoda. Grossi Toidukaupadel on kavas platsile rajada kaubanduskeskus, kus oleks ruumi ka bussiootajatele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kahe suure kaubandusketi huviorbiiti sattunud Võhmas on ettevõtjate plaanide järgi aasta pärast rohkem toidupoe ruutmeetreid kui elanikke.

Viljandi tarbijate ühistu (VTÜ) kavatseb juba kuu aja pärast alustada oma praeguse kaupluse laiendamist ning Rakvere ettevõte OG Elektra ehk Grossi Toidukaubad loodab hiljemalt aasta pärast avada praeguse bussipeatuse kohal täiesti uue kaubanduskeskuse.

Kui ehitused valmis saavad, on 1540 elanikuga linnas üle 1600 ruutmeetri kaubanduspinda.

Planeeringule kulub vähemalt pool aastat

Grossi Toidukaubad soovib rajada bussipeatuse kohale 1000 ruutmeetri suuruse kaupluse, mille juurde kuuluks ka bussijaam. Kaubanduskeskus on kavandatud täpselt VTÜ-le kuuluva kaupluse vastu.

Et volikogu algatas kogu plaani aluse ehk detailplaneeringu alles märtsi keskel, võib keskuse valmimiseni kuluda veel aasta. «Meie tahame keskuse rajada muidugi nii kiiresti kui võimalik,» teatas OG Elektra omanik Oleg Gross.

Võhma linnapea Avo Põdra hinnangul kulub detailplaneeringu koostamisele vähemalt pool aastat. «Seda juhul, kui keegi planeeringut avalikustamise protsessis ei vaidlusta,» täpsustas ta.

Türilt Vändrasse

Kui mõni aasta tagasi pidas Oleg Gross Viljandimaad liiga kaugeks, et siin poodi avada, siis nüüd nimetab ta Võhmasse jõudmist loogiliseks sammuks. «Oleme Türil ning meil õnnestus saada väga hea kinnistu Vändrasse,» selgitas ta.

Järvamaal asuva Türi ja Pärnumaal paikneva Vändra vahele jäävad Viljandimaal nii Võhma kui Suure-Jaani ning Oleg Gross tahab oma kauplused rajada mõlemasse siinsesse väikelinna. Võhmasse on ta sobiva kinnistu juba leidnud. «Suure-Jaanis meil veel kohta ei ole,» nentis ta.

Võhma kaupluse külge kavatseb Gross rajada bussijaama. «Samamoodi tegutseme ka näiteks Kohilas,» tähendas ta.

Nii Võhma kui Suure-Jaani kaubanduses on praegu ohjad VTÜ käes. Alles mõni aasta tagasi rajas ühistu Suure-Jaani Konsumi ning nüüd plaanib ta Võhma A ja O kauplust suurendada.

VTÜ juhatuse liige Priit Aule selgitas, et Võhma poe juurdeehitise rajamine ning olemasoleva pinna uuendamine peaksid algama kuu aja pärast ning 500 ruutmeetri suurune Konsum peaks valmima hiljemalt aasta lõpuks.

Uue tegija saabumine VTÜ ehitusplaane ei muuda, kuid edasist tegevust mõjutab see Aule hinnangul kindlasti. «Eks iga lisanduv kauplus tee suppi lahjemaks,» tõdes VTÜ juht.

Väikepoodnik esialgu ei muretse

Oleg Gross arvab seevastu, et kaubanduskeskused muudavad Võhma senisest palju atraktiivsemaks ning toovad kaupmeestele kliente juurde.

Sama loodab Võhmas kaht pisikest toidupoodi pidava Loo Äri juhataja Olev Helü.
«Ei oska veel hinnata, mida need keskused meile tähendada võivad,» ütles Helü. Oma kaupluste sulgemisele omanik veel ei mõtle ja loodab, et kliendid leiavad need ka tulevikus üles.

15 aastat Võhmas tegutsenud Loo Äril on pisikeses linnas 60- ja 30-ruutmeetrise kauplemispinnaga pood. Paar aastat tagasi ostis firma ära VTÜ kaupluse kõrval seisva hoone ja hakkas sinna suuremat kauplust rajama. Paraku sai ettevõttel raha otsa ning nüüdseks on plaan maha maetud.

SELGITUS

Avo Põder,
Võhma linnapea

Praegu on Võhmas kolm toidupoodi ning peab nentima, et valik on siin väiksem ja hinnad tihti kõrgemad kui Viljandis. Tarbija võidab sellest kindlasti, et siia tuleb uus kauplus.
Meile on väga tähtis ka see, et bussijaama mure saab lahendatud.
Praegu on meil vaid ajutine paviljon, kuid Grossi Toidukaupade plaani järgi tuleks korralik ooteruum koos WC-ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles