Metalli mehed põrusid

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Metalli saalihokimeeskond (mustades särkides) lõpetas tänavuste Eesti meistrivõistluste teise liiga põhiturniiri oma grupis kuuenda kohaga. Pilt on tehtud eelviimases voorus, kui viljandlastel tuli tunnistada Pärnu Bulleti nappi paremust.
Viljandi Metalli saalihokimeeskond (mustades särkides) lõpetas tänavuste Eesti meistrivõistluste teise liiga põhiturniiri oma grupis kuuenda kohaga. Pilt on tehtud eelviimases voorus, kui viljandlastel tuli tunnistada Pärnu Bulleti nappi paremust. Foto: Roger Ote

Eesti saalihoki meistrivõistlustel teises liigas kaasa teinud Viljandi Metalli meeskonnale lõppes hooaeg pühapäeval: Tartus saadud kaotuse järel langes ta konkurentsist.

«Põhiturniir lõppes fiaskoga,» tunnistas Viljandi Metalli meeskonna treener ja üks klubi eestvedaja Hannes Ilves.

Viljandi esindus lõpetas teise liiga Lõuna grupi turniiri kuuenda kohaga, ehkki oli veel enne viimast mängu hoidnud turniiritabelis play-off’i mängudele lubavat neljandat positsiooni. Paraku langetas pühapäeval Tartu saalihokiklubilt saadud 3:7 kaotus viljandlased kahe koha võrra allapoole — võidu korral oleksid nad kerkinud koguni teiseks. «Tabeliseis kujunes tänavu veidi kummaliseks, võib isegi öelda, et absurdseks,» tõdes Hannes Ilves.

Magusad võidud ja kibedad kaotused

Viljandi Metall teenis liiga Lõuna grupi turniiril seitsmest kohtumisest kolm võitu ja neli kaotust ning lõpetas kaheksa meeskonna konkurentsis kuuenda kohaga.

Nagu ütles Hannes Ilves, pälvis võistkond põhiturniiril küll magusaid ja isegi veidi ootamatuid võite tugevate vastaste üle, kuid samas sai kibedaid kaotusi konkurentidelt, kellest on eelmistel hooaegadel kindlalt üle olnud. «Ehk oligi meie häda suhtumises: käed taskus mängides ei võida kedagi,» arutles Ilves. «Oleme kogemuse võrra rikkamad.»

Mullu teise liiga veerandfinaali jõudnud Viljandi Metalli saalihokimeeskond oli hooaja eel seadnud lati senisest kõrgemale. Vargsi tehti juttu koguni esiliigasse jõudmisest.

«Hooaeg küll ebaõnnestus, ent püssi me põõsasse ei viska,» teatas Hannes Ilves, kelle kinnitust mööda pole klubi esindusvõistkonnalgi plaanis kevadpuhkusele minna. «Teeme kaasa mitmel turniiril, neist üks tuleb ka Viljandis,» selgitas ta.

Noortemeeskond osaleb karikavõistlustel

Klubi juhi jutu järgi võib esindusmeeskonna ebaõnnestunud meistrivõistlustest leida ka positiivset. «Meie noored, kes liigamängudel kaasa tegid, said korraliku praktika,» teatas Hannes Ilves. Koolipoisieas mängumeeste värsketest kogemustest loodavad klubi treenerid profiiti lõigata kevadel Eesti U-17 karikavõistlustel, millel Viljandi võistkond plaanib esimest korda kaasa teha.

Peale U-17 võistkonna kogub klubi juures hoogu ka U-13 noorte grupp, kellel on seljataga mõni sõpruskohtumine tartlastest eakaaslastega. Hannes Ilvese sõnul harjutab klubi juures iga nädal ka naiskond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles