Mulk ütlep, mis ta mõtlep: Egiptuse mäsu olli uuta

, Paistu vallavanemb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Saar
Ene Saar Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Nädaline puhkus Egiptimaal olli hää vaheldus mede tänavaastetsele lumitsele talvele ja egapäevatsele elule.

Mia trehvässi aale, ku Egiptuse rahvas akass oma valitsuse vastu mässäme. Mia mõista siandest välläastmist, sest pallu inimesi eläp viimätse piiri pääl. Näitusess kõrgembe aridusege kooliõpeteje palk om 38 eurut ek siss umbes 600 ruuni.

Samamuudu nagu mede pronksiüül, kasutive sääl kah segädust ära kaabaku, kes pannive käe võõra vara külgi.

Ku mõne Hurghada suvitemiskohast (kos miagi käisi) tullu inimese kõnelive, et saive vaevald eluge tuleme, siss sii om selge liialdemine. Võõrastemajade peremihe saisive küll oma vara perast videvikun usse ehen kangi ja seibäge, aga mässaje üümajade manu es tule. Suuremb mäsu olli iki päälinnan ja valitsusasutuste man.

Asi või muiduki viil ullembes minna ja siss piave supelsaksa oma reisilaane muutme.

Puhkuse aal kõneli mia kohalige inimestege ja sai tääda, et meil jutuss ollu usu-ullu endetapje teeve kohaligele kah suurt muret, sest päämine sissetulek tule sääl ju suvitejidest ja kultuuriuvilistest. Siandse lahvatuse ja mässu eiduteve külälise mineme. Miu sääl oltu aa sissi jäänu kolme-nellä mässupäevä kahju turismile olli joba 20 miljunit dollarit.

Mia tahass luuta, et mäsu väige kavva ei kestä ja riiki peris ärä ei lahu. Pääasi, ku inimesi kuulda võetass, na nakkase oma tüü iist õiglast tasu saame ja elu lääp kigi egiptlaste jaoss inimligus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles