Viljandi Metall võttis kümnenda võidu

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui aasta tagasi Paide spordikeskuse saalis peetud Eesti karikavõistluste finaalis pidi Viljandi Metall tunnistama GMP paremust, siis eeloleval laupäeval on viljandlannadel võimalik mullune allajäämine heastada.
Kui aasta tagasi Paide spordikeskuse saalis peetud Eesti karikavõistluste finaalis pidi Viljandi Metall tunnistama GMP paremust, siis eeloleval laupäeval on viljandlannadel võimalik mullune allajäämine heastada. Foto: Andrus Eesmaa («Järva Teataja»)

Laupäeval Eesti naiste võrkpalli meistrivõistlustel kümnenda 3:0 võidu teeninud Viljandi Metalli naiskond sai seekord kodusaalis jagu Tartu Ülikool / Eedenist.

Meistrisarjas geimikaotuseta püsivad viljandlannad võitsid esimese geimi 25:20, olid teises küll veidi raskustes, kuid võitsid selle 26:24 ning vormisid kolmandas tulemusega 25:13 mänguvõidu.

Tartlannade juhendaja Andres Toode sõnul pole sellise rünnakuga, nagu näitasid tema hoolealused laupäeval, Viljandit võimalik murda. «Peale kehva rünnaku tegime väljakul palju rumalaid eksimusi,» tunnistas Toode. Tema jutu järgi on üliõpilasvõistkonnal potentsiaali rohkem, kui ta seekord väljakul realiseerida suutis.

Külaliste resultatiivseim oli Elis Tenis ning Viljandi Metalli ründeliini suurimad punktitoojad olid Maarja Kerner ja Anu Ennok.

Viljandi naiskonna juhendaja Peeter Vahtra arvates pole seni peetud kohtumistes mängupilt olnud küll püsivalt hea, ent nuriseda pole põhjust. Vahtra tõdes, et viljandlannad ei ole tänavu kodustes mängudes eriti tõsist vastupanu kohanud.

«Üldiselt oleme ka ise kenasti tegutsenud, ent kergelt tulnud edu muudab veidi mugavaks ja see on ohtlik,» arutles ta. «Treeningul pole me allahindlust teinud: sageli käib harjutustel kõvem andmine kui võistlustel.»

Meistriliigas täiseduga jätkaval Viljandi Metallil jääb põhiturniiri teises ringis pidada veel kaks kohtumist: 18. detsembril Viljandis Võruga ning päev hiljem pealinnas GMP-ga. Viimati nimetatuga kohtub Viljandi Metall juba eeloleval laupäeval Paides, kus leiab aset Eesti 2010. aasta karikavõistluste finaalmäng.

«GMP on mänginud hooaja algusest alates tõusvas joones. Valmistume täie tõsidusega,» kinnitas Peeter Vahtra. «Erinevalt meistrivõistluste finaalist, kus võitja selgub mitme kohtumise tulemusena, pole karikalahingus võimalust eksida, mistõttu selleks mänguks tuleb korralikult keskenduda.»

Meistrivõistluste põhiturniiri esimese ringi kolmandana lõpetanud GMP on teises ringis saanud kolmest mängust 3:0 võidu TÜ/Eedeni, Võru ja Pärnu üle.

Eeloleval laupäeval Paides peetavale finaalmängule läheb valitseva karikaomanikuna GMP, kes murdis aasta tagasi sealsamas Viljandi Metalli 3:1.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles