Lasterikkad kogunevad Lottemaal

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaal saavad täna kokku lasterikkad pered.
Lottemaal saavad täna kokku lasterikkad pered. Foto: Ants liigus (Pärnu Postimees)
Täna, 5. septembril annab Eesti lasterikaste perede liit Lottemaal perepäeval välja Pärlipüüdja auhinna, millega tunnustab ja toetab edasipüüdlikke, andekaid ja silmapaistvaid lasterikaste perede vanemaid. 
Korraldajad ootavad üritusele 2161 inimest, neist Viljandimaalt 196 lasterikka pere liiget.
Liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on Pärlipüüdja auhind tähtis tunnustus suurperede vanematele silmapaistvate saavutuste eest. “Auhinnaga tahame lisaks lasterikkusele tunnustada vanemate akadeemilisi ja kogukondlikke saavutusi. See on väga suur lisaväärtus, kui igapäeva askelduste kõrvalt leitakse aega ja tahtmist panustada nii õppimisse kui kogukonna arendamisse, ” lausus ta. 
Pärlipüüdja tunnustusauhinda antakse välja teist korda. Eelmisel aastal pälvisid selle professor Eero Vainikko ja õpetaja Kalmer Hütt. 
Lasterikaste perede liit on loodud 1996. aastal eesmärgiga toetada Eesti lasterikkaid peresid. Organisatsiooni kuulub 19 ühendust, kes koondavad enda alla pered, kus kasvab vähemalt neli last. Liikmesorganisatsioonides on 1443 nelja ja enama lapsega peret, nii et võrgustikku kuulub rohkem kui 10 000 inimest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles