Koolide remont hakkab pika venimise järel lõpule jõudma

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja gümnaasiumi juurdeehitise esimene osa saab lähipäevadel valmis ning lapsed pääsevad uutesse klassidesse 1. novembril.
Abja gümnaasiumi juurdeehitise esimene osa saab lähipäevadel valmis ning lapsed pääsevad uutesse klassidesse 1. novembril. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viie Viljandimaa kooli õpilased asusid sügisel tarkust taga nõudma hoonetes, kus remont oli  alles pooleli. Nüüd hakkavad ehitajad töid lõpetama.


Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis avatati uus õppehoone reedel. Abja gümnaasiumi juurdeehitisel teevad töölised viimaseid pingutusi ning uued käsitööklassid avatakse 1. novembril. Kalmetu kooli ümbruses on ehitajatel veel tublisti koristada ja natuke ehitada, kuid õpilasi pole välistööd seganud.

Kutsekooli ühiselamutest Vana-Võidus on üks endiselt pooleli ega valmi enne novembri lõppu. Kõige halvem on aga olukord Heimtalis, sest mõisas tegutseva Raudna kooli ruumide remont jäi ehitaja ja Pärsti valla vaidluste tõttu üldse seisma.

Abja õpilased saavad uued klassid

Abja gümnaasiumi juurdeehitises peaksid ehitajad lepingu järgi töö lõpetama täna. Vallavanem Peeter Rahneli selgitust mööda ongi töö suures osas lõppenud ning klassitoad ootavad sisustamist. Õpilased pääsevad uutesse käsitööruumidesse järgmise veerandi algul ehk 1. novembril.

Vallavanema sõnul on seal poistele täiesti uus puutöö- ja metallitööklass ning tüdrukutele käsitööruum ja köök toiduvalmistamise õpetamiseks. Lisaks saab kool uue arvutiklassi.

Paraku on käsitööruumid vaid ühes juurdeehitise pooles. Vallavalitsus tegutseb nüüd selle nimel, et leida miljoneid kroone spordisaali ning neljarealise ujula ja lastebasseini ehitamiseks. Seinad ja lagi on mõlemale juba tehtud, kuid vaja läheks veel ligi 15 miljonit krooni ja seda raha vallal ei ole.

Abja kooli juurdeehitis pidi valmima täpselt aasta tagasi, kuid pikad vaidlused firmaga Facio Ehitus viisid lepingu lõpetamiseni ning vallal tuli leida uus ehitaja. Täpselt samamoodi lõppes Facio Ehituse tegevus Olustveres.

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õppebaasi ehitus lõppes enam kui kuu aja eest, kuid ruumide sisustamine ja kalli sisseseade häälestamine võtsid tublisti aega. Täna kogunevad Olustverre ministrid ja teised tähtsad tegelased, et hoone ees lint pidulikult läbi lõigata.

Kalmetu põhikooli õpilasi pole maja ümber jätkuv remont eriti palju häirinud. Kooliaastat alustasid nad uues hoones ning on saanud maja ümber käivaid töid akna kaudu jälgida. Alles septembri lõpul nägid lapsed, kuidas ehitajad vana koolimaja mõne päevaga maha lammutasid. Tööd pole koolis veel lõppenud ning ehitusjälgede koristamine pole alanudki.

Vana-Võidus ja Heimtalis muresid jätkub

Vana-Võidus asuva Viljandi ühendatud kutsekeskkooli õpilaste elu on kogu käesoleva õppeaasta jooksul tugevasti mõjutanud ühiselamute ehitus. Nüüd on kolmest ühiselamust kaks valmis, kuid Viljandimaal elavad noormehed peavad endiselt iga päev kooli ja kodu vahet sõitma, sest ühiselamukohti ei jätku.

«22. oktoobriks maja valmis ei saa,» tunnistas koolijuht Tarmo Loodus. Uus tähtaeg on tema lootust mööda novembri lõpul. Venimise põhjustas direktori teada firma, kes ei suutnud majale õigeks ajaks aknaid valmistada.

Kõige keerulisem olukord on Raudna põhikoolis, sest Pärsti vald ja ehitusfirma Remet läksid omavahel tülli ning ehitus seiskus. Vallavanem Erich Palmi teatel on vald nüüd objekti endale saanud ning uue riigihanke ettevalmistamine võib varsti alata. Vaidlus Remeti ja valla vahel olevat aga alles algfaasis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles