Spordiürituste korraldajad saavad toetust küsida

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järve jooks.
Viljandi järve jooks. Foto: Elmo Riig / Sakala

29. novembrini saab Ettevõtluse Arendamise sihtasutusest taotleda toetusi rahvusvaheliste spordiürituste korraldamiseks Eestis.


Toetuse eesmärk on väliskülaliste ööbimiste arvu suurendamine ja turismi hooajalisuse vähendamine. Rahvusvaheliste ürituste ja konverentside toetamist kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Eraldatavate toetuste kogueelarve on viis miljonit krooni ning see on mõeldud rahvusvaheliste spordiürituste kavandamise ja elluviimise või ürituse turundustegevuseks välisriikides.

«Eesti on praegu väga lühikese ja konkreetse hooajaga turismimaa,» ütles EAS-i turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. «Et seda muuta, näeme lahendust eeskätt rahvusvahelises konverentsiturismis ning tähelepanuväärsete kultuuri- ja spordiürituste korraldamises. Loodame toetuse abil ka uusi huvitavaid üritusi rahvusvahelisele kaardile saada.»
Rahvusvaheliste spordiürituste toetuse minimaalne suurus on 300 000 krooni ja maksimaalne suurus miljon krooni ühe ürituse kohta. Nõutav omafinantseering on vähemalt 30 protsenti toetatavatest kuludest. Korraga saab toetust taotleda ühele projektile.

Taotluste esitamise tähtaeg on 29. november. Enne taotluse esitamist on soovitatav EAS-i eelnõustamine. Võimalik on osaleda infopäevadel, kus konsultandid selgitavad, mis on meetme eesmärk ning kuidas taotlust koostada.

Infopäevad leiavad aset 30. septembril Tallinnas ja 1. oktoobril Tartus.

Toetust võib taotleda riigi- ja omavalitsusasutus, sihtasutus, mittetulundusühing või avalik-õiguslik juriidiline isik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles