Maakonda tuli üle tosina uue õpetaja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maavanem Lembit Kruuse ja omavalitsuste liidu esimees Ene Saar tervitasid möödunud nädalal siinseid haridusasutuste juhte ning äsja tööle asunud viitteist õpetajat.

Kuigi seekord oli õnnitletavate nimekirjas tunduvalt rohkem uusi õpetajaid kui varasematel aastatel, ei tähenda see siiski ameti populaarsuse järsku kasvu. Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Rein Schihalejev selgitas, et varem tervitasid maakonna juhid õppeaasta algul vaid neid noori õpetajaid, kes pärast ülikooli lõpetamist oma esimesele töökohale asusid. Tänavu olid vastuvõtule kutsutud kõik pedagoogid, kes alustavad töötamist Viljandimaal. Paljud neist on varem lapsi õpetanud mõnes teises maakonnas või linnas.

Kõrgkooli lõpetas tänavu kevadel neli õpetajat: Tiina Künnapu, Liis Sander, Triin Vaiksoo ja Ülle Valli.

On ka neid uusi õpetajaid, kellel on haridustee veel pooleli.

«Mind kutsuti siia juba mõnda aega tagasi ja nüüd mõtlesin, et võiksingi õpetajaametit proovida,» kõneles Kitzbergi gümnaasiumi ajalooõpetaja Indrek Ikkonen, kellel on pedagoogitöö kõrvalt vaja käia veel aasta Tartu ülikoolis magistriõpingutel.

Ikkonen on pärit Karksi-Nuiast ja lõpetanud sama kooli, nii et temale tähendab see sügis kodukohta naasmist.

«Mul oli plaan oma elu veidi muuta ning töö andis mulle selleks võimaluse,» kõneles ta. «Enne tööleasumist käisin selles koolis asendusõpetajaks, nii et ma teadsin, kuhu tulen.»

Karksi-Nuia kehalise kasvatuse õpetaja Riho Siil peab magistrikraadi saamiseks käima veel aasta Tallinna ülikooli kaugõppes.

«Mina olen pärit Viljandist, lõpetasin Jakobsoni kooli. Kitzbergi gümnaasiumi kasuks kallutas mind otsustama see, et seal on väga head kergejõustikuga tegelemise võimalused,» selgitas noor pedagoog.

Maakonna esindajad õnnitlesid ka kolme uut haridusasutuse juhti. Viiratsi lasteaeda juhib nüüd Eda Lauer, Viljandi ühendatud kutsekeskkooli õppedirektorina astus ametisse Jaan Kabin ning Kirivere põhikooli direktor on Vahur Juudas.
Vahur Juudas ütles, et esimesed tööpäevad on olnud meeldivad. «Tunnen, et mind toetavad nii kollektiiv kui vallavalitsus,» lausus ta.

Juudas hindas kõrgelt ka seda, et endine direktor Mare Kolk, kes naudib nüüd pensionäri elu, jättis talle juhtida värskelt remonditud koolimaja. «Mul on mõned uued mõtted, mida ellu viia, aga esialgu on vaja sisse elada,» lausus värske direktor.

Enne Kiriverre siirdumist oli Vahur Juudas kolm aastat Saarepeedi kooli õppejuhataja ja vene keele õpetaja, veelgi varem aga kümme aastat Võhma gümnaasiumi õppejuhataja. Pedagoogiteed alustas Juudas kodumaakonnas Saaremaal, kus ta oli kümme aastat Kärla põhikooli õpetaja.

ÕPETAJAD
Viljandimaal alustas tööd 15 uut õpetajat.

Marjel Einulo — Tääksi põhikooli inglise keele õpetaja
Indrek Ikkonen — Kitzbergi gümnaasiumi ajalooõpetaja
Ragne Jõerand — Kitzbergi gümnaasiumi inglise keele õpetaja
Tiina Künnapuu — lasteaia Mängupesa lasteaiaõpetaja
Signe Mändmets — lasteaia Midrimaa lasteaiaõpetaja
Pille Saar — Kildu põhikooli eesti keele õpetaja
Liis Sander — Võhma gümnaasiumi klassiõpetaja
Elina Savinen — Raudna põhikooli eesti keele õpetaja
Riho Siil — Kitzbergi gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja
Anett Suits — Raudna põhikooli huvijuht
Silver Toompalu — Kitzbergi gümnaasiumi majandusõpetaja
Triin Vaiksoo — Paistu kooli klassiõpetaja
Ülle Valli — Ämmuste kooli tüdrukute käsitööõpetajana
Irja Vell — Tarvastu lasteaia Naeruvõru rühmaõpetaja
Siret Vene — Kitzbergi gümnaasiumi ajalooõpetaja

Allikas: Viljandi maavalitsus
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles