Repliik: Lubage lahkuda

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Baum
Kristiina Baum Foto: Elmo Riig / Sakala

Olen üks nendest, kes hauvad Eestist lahkumise plaane. Põhjus on väga lihtne: tahan saada rikkaks. Ei, ma ei mõtle siinjuures ainult rahale. Rikkusel on mitu tahku. Pigem pean silmas kõike seda, mida Eestis ei ole. Minu lahkumise põhjus ei oleks rahulolematus riigiga, vaid igatsus millegi muu järele.

Tahan oma lastele haridust, mis õpetaks mõtlema. Tahan, et nad oskaksid rääkida mitut võõrkeelt, tunneksid maailma religioone ja teaksid, mida tähendab olla eestlane maailma rahvaste paablis. Ma ei salga, et soovin ka suuremat sissetulekut. Rahata saab ju ellu viia vaid pisikese osa oma unistustest. Jah, tunnistan, et lahkudes esindaksin mugavuspagulast kõige otsesemas mõttes.

Eesti ajaloos on olnud aegu, mil elanikke on olnud poole miljoni võrra vähem kui praegu. Kogusime end ja oleme olemas tänini. Võib-olla tänu sellele, et tookord ei olnud igaühel lahkumisvõimalust. Igaühel pole seda ka nüüd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles