Välu: Jussike tuleb külla

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobris saab Jussikest ja tema sõpru Viljandis vaadata.
Oktoobris saab Jussikest ja tema sõpru Viljandis vaadata. Foto: Jaanika Süld

Eestis on päris palju teatreid, igaüks neist pisut isemoodi. Mõnes neist näed sa laval inimesi, mõnes aga hoopis nukke. Meil Viljandis on vedanud, sest siin on mõlemat sorti teater: Valu­oja orus kõrgub kindlusena Ugala teater ja Lossi tänaval tegutseb väike hubane nukuteater.

Lastetükke tehakse kõigis teatrites, aga väga vahva on vahelduseks vaadata just selliseid etendusi, kus näitlejaid justkui polekski. Nad on ennast osavalt ära peitnud, liigutavad nukke ja annavad neile oma hääle. See pole muide üldse lihtsam töö kui tavalises teatris näitejaametit pidada.

Tosin aastat tagasi tõi Viljandi omast märksa suurem ja kuulsam Tallinna nukuteater lavale loo Jussikesest ja tema seitsmest sõbrast. (Ah jaa, kui sa ei tea, kui palju on tosin: see on kaksteist.) See Jussike ootab kangesti pühapäeva. Enne tuleb tal aga külas käia kõigil teistel nädalapäevadel ja neile abiks olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles