Lihakuningas: pauk tuli kõige haavatamasse kohta

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Soorm
Teet Soorm Foto: Marko Saarm / Sakala

Kevadel Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi ühinemisel tekkinud suurettevõtte HKScan Estonia juht Teet Soorm, keda võib liialdamata nimetada Eesti lihakuningaks, usub, et Venemaa äsjane otsus keelata toiduainete import Euroopa Liidust siinseid tootjaid otseselt ei mõjuta. Küll aga kaudselt, sest vabal Euroopa turul tekib ületootmine.

Teet Soorm, kuidas Venemaa embargo mõjutab teie hinnangul Viljandimaa liha-, teravilja- ja piimatootjaid? Milline on mõju näiteks teie kontserni kuuluvale Ekseko seakombinaadile?

Minu käest on täna sama küsitud nii Eesti, Euroopa Liidu, Ameerika kui terve maailma kohta. Igas variandis on raske ennustada, mis täpselt saama hakkab. Kui vaadata konkreetselt meie ettevõtet, siis hakkasid Venemaa sanktsioonid sealiha tootmisele mõjuma juba 2012. aasta märtsis, kui keelati elussigade import. Tänavu jaanuaris tulid uued keelud, millega mindi liha kallale. Sestpeale on eksport Venemaale moodustanud meie sealiha müügist umbes ühe protsendi. Broileriliha pole me itta üldse müünud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles