Suurjooksu korraldaja ootab ühistreeningule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval, 14. aprillil kell 18 antakse Viljandi staadionil start ühisele treeningjooksule ümber Viljandi järve.
Esmaspäeval, 14. aprillil kell 18 antakse Viljandi staadionil start ühisele treeningjooksule ümber Viljandi järve. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval, 14. aprillil kell 18 antakse Viljandi staadionilt start ühisele treeningjooksule ümber Viljandi järve. See on eelproov kahe ja poole nädala pärast toimuvale 4000 osalejaga suurjooksule.

Kaks ja pool nädalat enne suurjooksu ümber Viljandi järve pakuvad võistluse korraldajad kõigile huvilistele välja võimaluse osaleda künnipäeva jooksul. Osavõtumaksu ei küsita, rinnanumbreid ei väljastata ning lõpuprotokolli ei koostata. Küll aga saab igaüks staadionile paigaldatava kella abil fikseerida oma lõpuaja.

Pikk ja kuiv kevad on jooksjatele olnud äärmiselt soodne. Näiteks praegu on järvejooksu tavapärane trass kuivem kui viimasel kolmel aastal 1. mail. Isegi Orika sillale järgnev soo on nii kuiv, et sealt saab jalga pisut märjaks tehes läbi joosta.

Ümber Viljandi järve jooksu korraldajad on treeningjooksu seadnud 14. aprillile, sest see on vanarahvakalendri järgi künnipäev. «Selleks päevaks pidid põllumeestel olema kõik põllutööriistad korras ja tööks valmis ning et põld hästi vilja kannaks, künti sel päeval ka üks vagu,» rääkis jooksu peakorraldaja Mati Jürisson «Sümboolselt on tegemist päevaga, kui ka jooksusõbrad saavad oma sportlikku vormi testida ning esimese väikese võistluse maha pidada.»

14. aprillil startivad jooksjad peavad arvestama, et suurjooksul tavapäraseks saanud trassile nad tol õhtul ei pääse. Järve vastaskaldal pole lubatud minna Sammuli puhkebaasi ja Viiratsi teletorni vahel asuvasse hobusekoplisse. See ala on jooksjatele avatud vaid 1. mail. Muus osas on rajavalik vaba.

Ümber Viljandi järve jooksule on end pisut enam kui kuu enne starti kirja pannud juba üle 2000 osaleja. Korraldajad on valmis võõrustama vähemalt 4000 jooksjat ja kepikõndijat. Tänavu antakse jooksu start esimest korda otse Viljandi staadionilt.

Ümber Viljandi järve jooks on Eesti kõige pikemate traditsioonidega rahvaspordivõistlus ning tänavu joostakse 85. korda. Esimest korda joosti ümber järve 1928. aastal. Jooksu start on igal aastal 1. mail kell 12.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles