Ahi küdema, piimad külmikusse ja ajatu infopunkt avab uksed

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmkamber on Karksi kaupluses juhataja Aime Mõtsa teada kõige vanem asi. Suur valge kapp on laoruumis kaupa nelja soojakraadi juures hoidnud vähemalt 26 aastat ehk niikaua, kui Mõts on seal töötanud.
Külmkamber on Karksi kaupluses juhataja Aime Mõtsa teada kõige vanem asi. Suur valge kapp on laoruumis kaupa nelja soojakraadi juures hoidnud vähemalt 26 aastat ehk niikaua, kui Mõts on seal töötanud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui vanasti taheti külapoest korraga nii magusat saia kui naelu, siis nüüd ütles Karksi küla kaupluse juhataja Aime Mõts muiates, et naelu pole küll keegi nende käest ammu küsinud.

Kunagist aega tuletab aga meelde poe laoruumis asuv külmkamber, mis näeb esmapilgul välja kui üks suur valge seif. Rahapatakate asemel on seal piimapakid. «17 tükki ühes kastis,» teadis Mõts.

Kui liiter vett kaalub ühe kilo, siis võib ka piimaliiter umbes sama raske olla. Nii on poenaistel kaubapäevadel teinekord tund aega rassimist, et kõik vajaminev lattu tassida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles