Platsi ja tänava nurgal varitseb kõksuoht

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev beež Peugeot on pööramas parkimisalalt välja Tasuja puiesteele. Praegu, mil teemärgistus on lumekatte all, ei viita parklast välja sõitmisele ükski liikluskorraldusvahend. Mittekohalikud võivad seetõttu arvata, et liiklus käib parema käe reegli järgi.
Pildil olev beež Peugeot on pööramas parkimisalalt välja Tasuja puiesteele. Praegu, mil teemärgistus on lumekatte all, ei viita parklast välja sõitmisele ükski liikluskorraldusvahend. Mittekohalikud võivad seetõttu arvata, et liiklus käib parema käe reegli järgi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Spetsialistide tõdemust mööda ei pruugi Viljandis võõras autojuht talvisel ajal aru saada, et Vabaduse plats piirneb ühest küljest tänavaga. Omaette küsimus on aga see, kuidas sealset liikluskorraldust selgemaks muuta.

Vabaduse platsi vanalinnapoolne serv külgneb Tasuja puiesteega. See tähendab, et näiteks ametite maja nurga juurest vasakule Tallinna tänava poole keerav autojuht sõidab parklast tänavale ega pea andma teed üksnes paremalt, lauluväljaku poolt tulevale autole, nagu käsib parkimisalal kehtiv parema käe reegel, vaid ka vasakult lähenevale sõidukile.

Suvisel ajal aitavad parkimisala lõppemisest aru saada mahajoonistatud kolmnurkadest, niinimetatud haihammastest jooned, mis tähistavad teeandmise kohustust. Talvisel ajal jäävad jooned aga lume alla ega ole nähtavad. Ühtegi «Anna teed» märki või muud liikluskorralduslikku tähist kõnealuses kohas pole. Pealegi on ainus koht, kuhu selle praegu üles panna saaks, ametite maja nurga juures seisev valgustipost, kuid Tasuja puiesteele võib pöörata mitmest kohast ja kõikjalt poleks seda näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles