Rattavõistluste ajaks suletakse Viljandis osa tänavaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval võib Viljandis võistlemas näha Eesti paremaid rattureid.
Laupäeval võib Viljandis võistlemas näha Eesti paremaid rattureid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Laupäeval ja pühapäeval Viljandis peetavate rattavõistluste ajal on liikluseks suletud hulk tänavaid ning korraldajad paluvad, et autojuhid võistluste ajaks ratturite teele autosid ei pargiks.

Laupäeval kell 12 algab kesklinnas Eesti kriteeriumisõidu meistrivõistluste kolmas etapp. Liikluseks suletakse tänavad kell 11 ning uuesti pääseb selles piirkonnas autodega liikuma kella 18 paiku.

Võistlusrada on varasemate aastatega võrreldes tunduvalt muutunud: sellel ei ole enam Kõrgemäe tõusu ning ratturid väntavad järve äärest üles mööda Tartu tänavat. Rada kulgeb Vabaduse platsilt mööda Vaksali tänavat Hariduse tänavale, sealt liigutakse otse järve äärde ja keeratakse Ranna puiesteele. Seejärel sõidavad ratturid mööda staadionist ning jõuavad Tartu ja Tallinna tänava kaudu taas Vabaduse platsile.

Pisemad ratturid sõidavad kesklinnas. Nemad liiguvad Kauba tänava kaudu Linnu tänavale ja sealt Oru, Kraavi, Tartu ja Tallinna tänava kaudu Vabaduse platsile.
Võistlustel antakse kaheksa starti. Kõige pisemad ratturid alustavad kell 12.20 ning eliitklassi mehed lähevad rajale kell 15.50.

Pühapäevase Mulgi rattamaratoni stardi ajal suletakse Viljandi kesklinnas liiklus kümneks minutiks. Kell 12 tuleb rohkem kui tuhat ratturit pikas reas Tartu tänavast üles. Nad keeravad Lossi tänavale ja sõidavad seejärel Väike-Turu ja Pika tänava kaudu järve äärde tagasi.

Maratoni korraldajad paluvad, et autojuhid keskpäeval autosid raja äärde ei pargiks.

Laupäeval peetava võistluse rajakaardiga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles