Kolmapäeval oli neli suuremat kulupõlengut

Sakala
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa päästjad käisid eile neljal suuremal kulupõlengul.


Kolmapäeval kell 15.18 põles Pärsti vallas Alustre külas kulu ja leegid ohustasid palkidest kõrvalhoonet. Päästjate saabumiseni püüdis tule levikut pidurdata hooneomanikust naine. Päästjad kustutasid tulekahju.

Kell 15.35 põles Abja vallas Abjaku külas 1,5 hektari ulatuses kulu ning metsanoorendik, mille päästjad kustutasid. Kell 18.05 põles 300 ruutmeetrit kulu ning kell 19.14 võsaalune Pärsti vallas Jämejala külas. Päästjad kustutasid ka need põlengud.

Päästeteenistus hoiatab, et kulupõletamine on keelatud ja ohtlik tegevus. Kulupõlengutes on hukkunud inimesi ning tuleroaks läinud palju kodusid.

Päästeameti pressiteenistus manitseb ettevaatlikusele lahtise tulega ümberkäimisel. Krõbekuiv kulu süttib väga hõlpsasti ka kustutamata suitsukonist või tikust ning tuulise ilma toel on maastikupõlengule väga raske piiri panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles