Linnale ei meeldi kooli hind

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuoja koolimaja
Valuoja koolimaja Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Ekspertide hinnangu põhjal peaks riik Valuoja kooli hoone eest Viljandile maksma veidi üle seitsme miljoni krooni, kuid linnajuhte see summa ei rahulda.


«Tean, et kõige kallima hinnangu järgi on selle maja hind 12,5 miljonit krooni,» lausus Viljandi linnapea Kalle Jents. Esmaspäeval kavatseb Valuoja koolimaja hinda arutada linnavalitsus ja teisipäeval seisab ees läbirääkimine haridusministeeriumi kantsleriga. «Siis räägime ka maja maksumusest.»



Viljandi volikogu esimees Tarmo Loodus kinnitas, et seitse miljonit krooni koolihoone eest linna ei rahulda. «Maja kindlustusväärtus on ligi 35 miljonit krooni,» lisas ta.



Riigi Kinnisvara aktsiaselts (RKAS) tellis hoone maksumuse teadasaamiseks eksperthinnangu kolmelt kinnisvarafirmalt. Eile koos istunud RKAS-i juhatus vaagis kõiki kolme arvamust ning jõudis seisukohale, et maja hind on 7 030 000 krooni.



Selline hinnang läkitatakse haridusministeeriumile, kes jätkab uue riigigümnaasiumi loomiseks linnavalitsusega läbirääkimisi.



Kalle Jentsi arvates on 2700 ruutmeetri suuruse koolihoone turuväärtust peaaegu võimatu hinnata. «Meie oleme tellinud ehitus-tehnilise ekspertiisi ja seda saame ehk esmaspäeval juba arutada,» lisas ta.



Haridusministeerium on valmis rajama Valuoja kooli Viljandisse kavandatava uue gümnaasiumi. Praeguse plaani kohaselt peaks RKAS maja linnalt ära ostma ning riik on valmis selle gümnaasiumiks ehitamiseks kulutama kuni 55 miljonit krooni.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles