Saarepeedi tõstab esile hoolekannet

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarepeedi vallavalitsus
Saarepeedi vallavalitsus Foto: Elmo Riig / Sakala

Saarepeedi valla tänavune kõige olulisem ettevõtmine on vallavanem Salme Koplikase hinnangul hoolekandekeskuse ehitamine.


Sihtasutus Viljandimaa Hoolekandekeskus plaanib mitme omavalitsuse peale ühist hoonet Viiratsi endisesse lastekodumajja. Praegu on seal 31 kohta, kuid tänavu kavas olev juurdeehitis suurendab selle arvu 70-le.



Salme Koplikask ütles, et Saarepeedi paneb ehitusse 5 miljonit krooni, mis on tulnud Euroopa liidu abifondidest.



«Valla eelarvesse seda summat kirjutatud ei ole, sest tegemist on ühisprojektiga,» selgitas ta. «Loodetavasti saab juurdeehitis tänavu valmis. Seejärel läheb remonti hoone vana osa.»



Eelarvesse kirjutas vald kahe sotsiaalkorteri ostmise 500 000 krooni eest, millest pool on valla enda raha ja pool tuleb toetusena Kred­exi fondist.



Saarepeedi vallavolikogu võttis 12,2 miljoni krooni suuruse eelarve vastu eelmisel nädalal. Ühe tähtsa ettevõtmisena nimetas Koplikask teede remonti ja korrashoidu. Riik andis selleks Saarepeedi vallale 319 500 krooni ning vald lisas omalt poolt 400 000 krooni.



«Lumise talve tõttu on paraku suur osa sellest juba kulutatud,» nentis vallavanem. «Aasta kahe esimese kuuga on lumekoristamine nõudnud 200 000 krooni.»



Saarepeedi asulasse rajatakse tänavu ühe kilomeetri pikkune tee jalakäijatele ja jalgratturitele. Valla kulul rajatakse sinna 110 000 krooni eest valgustus, ülejäänud tuleb maanteeameti kaudu riigilt.



«Alustame tänavu Saarepeedi küla vee- ja kanalisatsioonitrassi rekonstrueerimist,» märkis vallavanem. «Koostamisel on ehitusprojekt, mis nõuab eelarvest 105 000 krooni.»



Saarepeedi eelarve on 12,2 miljonit krooni ning ligikaudu 3,4 miljonit krooni mullusest väiksem.



«Eelarve on pingeline, aga hoiame vallaelu käimas,» sõnas Salme Koplikask.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles