Juhtkiri: Kiirelt kinnitama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Esmaspäeval teevad Viljandimaa valdade ja linnade juhid tõenäoliselt otsuse, kuidas tuleks jagada euroabina Eestisse saabuvat omavalitsuste toetusraha. Nagu otsustajate jutust võib mõista, on Viljandimaa linna- ja vallajuhid omakeskis ligi 120 miljoni krooni jagamises enam-vähem kokku leppinud ning sel juhul sõltub juba regionaalministrist ja valitsusest, millal eurotoetused maakonda jõuavad.


Mida varem suudavad ametnikud kõik vajalikud materjalid kokku panna ja ministrid rahajagamise kinnitada, seda kiiremini saavad tööd projekteerijad ja ehitajad. Praegusel ajal on ehitusfirmadel ju hädasti tööd vaja.



Ministrite kiirusest sõltub see, millal saab Suure-Jaani vallas renoveeritud Lõhavere haigla. See ettevõtmine maksab ligi 40 miljonit krooni. Viljandi staadioni olmehoonele on isegi juba ehitaja välja vaadatud ja kui valitsuselt vajalik allkiri käes, võiks ehitus kohe pihta hakata. Igal juhul on ehitusfirma Paide MEK ja Viljandi linnapea kinnitanud, et töö võiks alata juba veebruaris ning hoone valmida suve keskel.



Nimekirjas on veel Viljandi eakate hooldekodu ehitus ning kultuurimaja ja Midrimaa lasteaia remont, Karksi-Nuia koolimaja renoveerimine, Paistu sotsiaalkeskuse ehitus, Viiratsi lasteaia juurdeehitis, Viljandi lauluväljaku rajamine ja Mõisaküla kultuurikeskuse püstitamine. Kõik need kokku tähendavad maakonnale kuni 120 miljonit krooni eurotoetust.



Seaduste keeli kõneldes kogunevad omavalitsusjuhid esmaspäeval jaotuskavale kooskõlastust andma ja raha jagamise kinnitab ametlikult valitsus. «Sakala» on kindlalt seda meelt, et valitsusel pole mingit põhjust kavas midagi muutma asuda. Vastupidi. Kui kohalikud mehed ja naised suudavad omavahel kokku leppida nii keerulises küsimuses, kui on ehitusraha jagamine, tuleks valitsusel omavalitsusjuhte vaid tänada ja võimalikult kiiresti otsusele oma kinnitus anda.



Oma aja bürokraatia muidugi võtab, kuid kuu aja pärast ehk jaanuari keskel peaks otsus tehtud olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles