Kodune Viljandi pakub kortereid ja tööklubi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodune Viljandi
Kodune Viljandi Foto: Erakogu
Noortele esialgset elamist võimaldavad munitsipaalkorterid!

Linna ainsa valimisliidu platvorm on siin kandideerivate parteide omadest igapidi erinev. Kui erakonnad loevad üles objekte, mida tuleks ehitada, siis Kodune Viljandi on püstitanud pigem eesmärke, kuhu on tarvis välja jõuda.

Kõige suurema osa valimisliidu programmist moodustavad mõtted, kuidas kaasata viljandlasi linna juhtimisse ja võidelda töötusega. Reaalsetest ehitistest on vähe juttu.
Noortele üürikortereid ei kavatse Kodune Viljandi võimule saamise korral samuti ehitama hakata, küll aga on linnapeakandidaat Randel Läntsi arvates mõistlik anda noortele linna kortereid.

Praegu kuulub linnale 86 eluruumi, milles elavad peamiselt sundüürnikud ja mis on kasutusel sotsiaaltubadena. Ühtegi tühja korterit linnal pole. Länts on veendunud, et linn saaks kortereid vajaduse korral juurde osta. «Mõelda võib 3-4 miljoni krooni eest umbes 10 korteri soetamisele.»

Toetada tuleb noortele kohalikesse ettevõtetesse praktikakohtade loomist ja tööklubide asutamist!

Sellistesse klubidesse peaksid Randel Läntsi selgitust mööda koonduma töötud, et neil oleks seal võimalik omavahel infot jagada. Nende klubide kaudu saaks ühtlasi teavet vabadest töökohtadest.

Niisugune mõte pole Läntsi kinnitusel sugugi uus: sääraseid klubisid on nii Suurbritannias kui Saksamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles