Õpilasi kutsutakse tulevikku kirjeldama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluse tingimusi näeb kodulehel www.energiakeskus.ee.
Võistluse tingimusi näeb kodulehel www.energiakeskus.ee. Foto: Internet

Energia avastuskeskus korraldab koostöös Eesti Energia aktsiaseltsi ja Eesti disainerite liiduga võistluse «Avasta tuleviku kodu!».


Korraldajad ootavad alg-, põhi- ja keskkooliõpilastelt tulevikukodust kõnelevaid loomingulisi väljendusi. See võib olla uurimistöö või referaat, milles tutvustatakse või kasutatakse oma ideid ja avastusi, või näiteks kirjutis mullimajadest; suurtest linnadest kuplite all ja biomassi energiast. Töö võib esitada üksi või koos sõpradega.



Avastuskeskuse teadus- ja arendusjuht Aare Bau­mer meenutas 1925. aastal ajaviiteajakirjas «Ronk» kirjutatut: «Magamise-, wanni- ja lastetubades leiduvad köetavad padjad ja habemeajamise kauss, juuksekuivataja, jalasoojendaja, veesoojendaja, õmblusmasin, keetja, raadioaparaat laste jaoks, kes ilma emata peavad magama jääma ja siiski ei tarvitse ilma olla traditsioonilisest muinasjutust, mänguasjad ja muud kõik elektriga.»


«Toona oli see ulme,» ütles ta.



«Oleks tore, kui lapsed sellesse teemasse süveneksid ning oma nägemuse välja pakuksid, sest paari­kümne aasta pärast on just nemad need, kes langetavad meid kõiki ja keskkonda puudutavaid otsuseid,» lisas Energia energiasäästu projektijuht Mikk Saar.



Võistluse tingimusi näeb kodulehel

www.energiakeskus.ee

. Parematest töödest paneb avastuskeskus kokku näituse, mis avatakse 18. detsembril. Autoreid ootavad väärt auhinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles