Päril on otsingu- ja päästeõppus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Täna toimub Viljandimaal Pärsti vallas Päri lennuvälja vahetus läheduses otsingu- ja päästetööde ühisõppus «Päri 2009».


Õppuse peamine eesmärk on harjutada erinevate operatiivteenistuste ja üksuste koostööd laiaulatuslikel otsingutöödel.

Lisaks harjutatakse juhtimisstruktuuri moodustumist päästetöödel, staabi tööd, kontrollitakse erinevate operatiivteenistuste ja teiste ametkondade valmisolekut suurt isikkoosseisu nõudvatele õnnetustele ning kuidas kasutatakse olemasolevaid tehnilisi vahendeid eri ametkondade koostöös.

Õppuse käigus on vaja üles leida kaduma jäänud inimesed, osutada esmaabi ja teostada erinevaid päästetöid. Legendi kohaselt teostab lennuklubi langevarjuhüppeid 4000 meetri kõrguselt. Kaks langevarjurit ei maandu tehnilistel põhjustel lennuväljal, vaid maandumispaigast oluliselt kaugemal, üks karjääri ja teine metsa. Üks langevarjur suudab endast lennuklubile märku anda, teise langevarjuri täpne asukoht ja tervislik seisund on esialgu teadmata.

Õppusel osalevad Lõuna-Eesti Päästekeskuse korrapidamisbüroo Viljandi korrapidamisgrupp ja Viljandimaa päästeosakond, Lõuna-Politseiprefektuur Viljandi osakond, Häirekeskuse Lõuna-Eesti keskus, Viljandi haigla kiirabi, Eesti Punase Risti Viljandimaa Selts, Kaitseliidu Sakala Malev ning Kõpu vabatahtlik tuletõrjeühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles