Karksi-Nuia tantsijad tegid pastlad poriseks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kalmer Märtson

Kolmapäeval pidas Kitzbergi gümnaasiumi pere vihma kiuste oma staadionil esimest kooli tantsupidu, millel astus üles üheksa rühma.


Ettevõtmise idee sündis tantsuõpetajal Anneli Arrastel, kes juhendab kõiki esinenud rühmi. Enim rahvatantsijaid oli I-III klassi laste hulgas, kes õpetajate sõnul ei lasknud ennast vihmast häirida.

«Mõtlesime lastega, et võtame pidu kui head põhjust olla sajuga õues ja tantsida valgetele põlvikutele muster peale,» naeris klassiõpetaja Eda Luik. Ta lisas, et lapsevanemad olid selles suhtes mõistvad ja elasid peole kaasa ka siis, kui osa kooliperest vihma käes pikalt seista ei mallanud.

Pisut üle tunni kestnud pidu oli lavastatud suurte tantsupidude vaimus ning platsil joonistusid välja ka tantsjate ridadest mustrid.

«Üheksa rühmaga annab sellist pidu juba korraldada,» tunnustas neljanda klassi juhataja Maret Pugal ürituse eestvedajaid.

Rahule jäi ka Anneli Arraste ise. Ta kiitis nii lapsi, oma abilisi kui pisikeste tantsijate peresid.

Korraldajate sõnul oli ettevõtmise eesmärk anda suuremal peol esinemise kogemus ka neile lastele, kes suvisele üldtantsupeole ei sõida.

«Tegelikult sai pidu teoks tänu Anneli Arraste entusiasmile,» ütles gümnaasiumi huvijuht Ülle Roomets.

Et kokkuhoiu ajal polnud võimalik kõikide tantsurühmade juhendamist tasustada, õpetas Arraste pool aastat mitmele rühmale tantsimist vaid puhtast töörõõmust. Tema tegevust saatis edu, sest gümnasistide segarühm pääses kevadisel ülevaatusel üldtantsupeol üles astuvate kollektiivide sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles