Viljandi kaalub huvikoolide liitmist

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavalitsus arutab huvikooli ja kunstikooli liitmist, pildil on huvikooli direktor Anu Peiel.
Viljandi linnavalitsus arutab huvikooli ja kunstikooli liitmist, pildil on huvikooli direktor Anu Peiel. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi linnavalitsus arutab huvikooli ja kunstikooli liitmist. Kunstikoolis käib 101 õpilast, huvikoolis on õpilaste arv üle viie korra suurem ning kunstiõpetust pakutakse mõlemas koolis.


«Plaan on üsna algfaasis,» tunnistas Viljandi abilinnapea Helle Aunap. «Ehk oleks mõttekas praegusel säästuajal liita kõik huviharidust pakkuvad koolid?»

Linnavalitsus asub huvikoole puudutavate põhjalike analüüside kallale ning otsuseni on kavas jõuda aasta pärast. Aunap toonitas, et plaani ei tasu mingil juhul võtta kui signaali kunstikooli sulgemise kohta.

«Uuringud ja arutelud peavad näitama, kas ja kuidas oleks meil otstarbekas midagi ühendada,» selgitas Aunap. «Võimalik, et õpetajaid ja ruume saab optimaalsemalt kasutada ning kokkuvõttes toob see kõigile uusi võimalusi ja värsket sünergiat.»

Abilinnapea sõnul ei ole kummagi kooli juhtkond plaani vastu.
569 õpilasega huvikooli peaeesmärgid on avastada ja arendada õpilaste loomevõimeid ning eesti kultuuritraditsioonide alusel edendada kohalikku kultuurielu.

Nelja aasta eest tegutsemist alustanud kunstikoolis õpetatakse joonistamist, maalimist, kompositsiooni, skulptuuri, kunstiajalugu ja valikaineid. Kool pakub süvendatud kunstihariduse saamise võimalust kõigile linna ja maakonna õpilastele ning täiskasvanutele. Kolm ja pool aastat tagasi Viljandi kunstikooli käima lükanud Toomas-Vahur Lihtmaa asus aasta algul tööle Tallinna kunstikooli direktorina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles