Päästjad võitlesid kulupõlengutega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeteenistus sai nädalavahetusel Viljandimaal 11 väljakutset, mis olid tingitud kas prahi põletamisest või hooletusse jäetud lõkkest.
Päästeteenistus sai nädalavahetusel Viljandimaal 11 väljakutset, mis olid tingitud kas prahi põletamisest või hooletusse jäetud lõkkest. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Möödunud nädalavahetusel sai päästeteenistus Viljandimaal kuus väljakutset, mis olid tingitud kas prahi põletamisest või hooletusse jäetud lõkkest.

Laupäeval käisid päästjad Kolga-Jaani alevikus, kus kustutasid prahi põletamisest süttinud kulu, ning Paistu vallas Sultsi külas, kus kulu oli süttinud lõkkest.

Samal päeval kell 17.44 said päästjad väljakutse Viljandisse Hariduse tänavale, kus nad kustutasid vana tehase territooriumil põlevad autorehvid.

Pühapäeval kell 16.21 põles Halliste vallas Päidre külas 0,6 hektarit kulu ning prügi, mille päästjad kustutasid. Ära hoiti tule levik lähedal asuvatele hoonetele. Päästetöö juhi andmete kohaselt süttis kulu hooletust lõkke põletamisest.

Pühapäeval kell 17.54 põles Viljandis Suur-Kaare tänava piirkonnas umbes 300 ruutmeetri ulatuses kulu, mille päästjad kustutasid. Päästetöö juhi hinnangul oli põleng alguse saanud järelevalveta põlenud lõkkest. Kell 19.28 põles Paistu vallas Tõmbi külas 300 ruutmeetri ulatuses kulu.

Lõuna-Eestis oli 3.—6. maini 41 väljakutset, milles päästjatel tuli ohjeldada kulutuld. Paljud põlengud süttisid järelevalveta jäetud lõkkest või hooletust lõkkepõletamisest.

Päästjad tuletavad taas meelde, et lõket tehes tuleb jälgida, et sellest ei saaks algust kulupõleng, lõket ei tohi teha tugeva tuulega, lõkkekoht tuleb piirata nii, et tuli maad mööda edasi ei leviks, käepärast peab hoidma kustutusvahendid ning tuld ei tohi jätta järelevalveta või laste valvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles