Lõkkest süttis põld

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemõisa küllas süttis lõkkestõrrepõld ning tuul kandis tuld hoonete poole.
Ülemõisa küllas süttis lõkkestõrrepõld ning tuul kandis tuld hoonete poole. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval kell 13.47 said päästjad väljakutse Halliste valda Ülemõisa külla, kus lõkkest oli süttinud kõrrepõld ning tuul kandis tuld hoonete poole.

Päästjad suutsid põlengu kahe hektari suurusel maa-alal täielikult kustutada kella 15.30 paiku.

Päästeamet tuletab inimestele meelde, et sageli saavad kulupõlengud alguse hooletust lõkke põletamisest. Lõket on lubatud teha vaid nõrga tuulega — kui liiguvad ainult peenikesed puud, puuoksad ja -lehed.

Lõkkekoht peab olema hoonetest ja metsast ohutus kauguses, sest hõõguvad sädemed võivad tugevama tuulega kanduda väga kaugele. Lõkkekoha ümbrus tuleb puhastada kuivanud taimestikust, okstest ning muust põlevmaterjalist. Kasulik on ümbritsev süttimisohtlik kuiv maapind märjaks teha ning lõkkekoht kivide või mittesüttiva pinnasega piirata. Kõik lõkked peavad kasutamise ajal olema pideva järelevalve all ning käepärast tuleb varuda esmased tulekustutusvahendid: liiv, vesi või pulberkustuti. Metsas tohib lõket teha vaid selleks ettenähtud ja tähistatud kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles