Malevkond sai üle aastakümnete kodu

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuia keskväljaku ääres endise vallamaja seinal ripub uhke silt, et seal on Karksi malevkonna kodu.
Karksi-Nuia keskväljaku ääres endise vallamaja seinal ripub uhke silt, et seal on Karksi malevkonna kodu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaitseliidu Sakala maleva Karksi malevkond sai endale uue kodu, kust kodanik võib päevasel ajal organisatsiooni kohta teavet küsida, ent malevkonna liikmetele on kodu uksed avatud igal ajal.

Õigupoolest on Karksi malevkonnal ka varem oma kodu olnud, kuid see jäi malevkonna teavituspealiku Ants Kalami sõnutsi esimesse Eesti aega. «Vabariigi peale on malevkonna kodusid üldse vähe, võib-olla kümmekond, rohkem on ikka malevate omi,» selgitas ta.

Karksi malevkonna kodu asub Karksi-Nuia keskväljaku ääres endises vallamajas, mida teatakse veel kui teenuste maja. Ruumid saadi hoone torniga ossa, kus varem olid vallavanema ja sekretäri kabinet. Nüüd ilutseb maja fassaadil suur silt, mis märgib malevkonna kodu asupaika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles