Korralik tulemus juuniorile rõõmu ei valmistanud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa täiskasvanute sisemeistrivõistlustel tubli tulemuse teinud Viljandi spordikooli vibulaskja Laura Nurmsalu valmistub praegu suviseks võistlushooajaks, mille tipphetk on Hiinas peetavad noorte maailmameistrivõistlused.
Euroopa täiskasvanute sisemeistrivõistlustel tubli tulemuse teinud Viljandi spordikooli vibulaskja Laura Nurmsalu valmistub praegu suviseks võistlushooajaks, mille tipphetk on Hiinas peetavad noorte maailmameistrivõistlused. Foto: Elmo Riig

Poolas Euroopa vibulaskmise sisemeistrivõistluste kvalifikatsioonis isiklikku rekordit värskendanud ja eestlannadest parima asetusega lõppvõistlustele pääsenud Laura Nurmsalu oma saavutustega päris rahule ei jäänud.

«Mind on tulemuste eest tunnustatud ja öeldud, et nuriseda pole põhjust, kuid minu arvates polnud see kõige õnnestunum võistlus,» lausus ta.

Viljandlanna leidis, et tema oskused ja vorm oleksid lubanud esimesest olümpiaringist kaugemale jõuda. «Oleksin rahule jäänud, kui ma poleks kohe esimeses ringis välja langenud.»

Juunioride vanuseklassi kuuluv, ent esimest korda täiskasvanute tiitlivõistlustel ülesastunud vibulaskja tundis duell-laskmisel puudust oma treenerist, kes oleks tema arvates suutnud eelkõige moraalset tuge ja psühholoogilist abi pakkuda.

«Mõtlesin neljandas seerias üle. Läksin liialt püüdma ja see muutis olemise närviliseks,» meenutas Laura Nurmsalu. «Olen veendunud, et treener Aune Varik oleks osanud pingeid veidi maha võtta.»

Laura Nurmsalu alustas Poolas Rzeszówis peetud võistlusi väikse eneseületamisega kvalifikatsioonis, parandades ühe silmaga oma senist isiklikku rekordit. Eelringi 562 silma andsid viljandlannale olümpiaringile ehk duell-laskmisele 21. asetuse, mis viis ta avaringis kokku kvalifikatsiooni 12. tulemuse teinud poolaka Wioleta Myszoriga.

Tasavägiselt kulgenud duelli kaks esimest vooru lõppesid viigiga: esimeses said mõlemad kolme noolega seerias kirja 29 ja teises 28 silma. Kolmandas voorus õnnestus Laura Nurmsalul teha 30-silmane ideaalne seeria ja ta asus juhtima. «Järgmises voorus aga põrusin: lasin 9, 8 ja 7 silma. 24 silmaga seeriat paraku ei võida.»

Vooru otsustavas seerias tegi viljandlanna küll kaks silma parema tulemuse, ent sellest jäi poolaka vastu üks silm vajaka.

«Närv ei pidanud vastu, mõtlesin üle,» kordas ta. «Eesti koondisel oli kaasas täiskasvanute treener, tema juhendamisel pole ma enne lasknud. Seetõttu on raske öelda, kas temast oleks mulle abi olnud või oleks tema õpetused mind veelgi närvilisemaks muutnud.»

Viljandi spordikoolis harjutav neiu tõdes, et treener Aune Varikul jäi Poolasse sõitmata rahapuuduse tõttu. Samal põhjusel võistles ta täiskasvanute konkurentsis, ehkki kuulub veel kaks hooaega juunioride sekka.

«Korraldajad tegid naiskondadele suurt soodustust ning see muutis mu võistluskulu märkimisväärselt väiksemaks. Vastasel juhul oleks mul võib-olla minematagi jäänud,» selgitas ta.

Eesti naiskond, kuhu viljandlase kõrval kuulus teinegi juunior, Reena Pärnat, ja peale nende veel Anneli Preimann, teenis võistkondlikult üheksa osaleja seas viienda tulemuse.

«See oli päris hea koht — kvalifikatsiooni lõpetasime ju napilt seitsmendana ning avavoorus läksime kokku tugeva Itaaliaga,» kõneles Laura Nurmsalu.

Oma sportlaskarjääri esimestel täiskasvanute tiitlivõistlustel individuaalarvestuses 17. koha kirja saanud Viljandi gümnaasiumi õpilane Laura Nurmsalu keskendub lähikuudel treeningutele kodulinnas. Samas teadis ta, et koondisekaaslastel seisab varsti ees treeninglaager Türgis.

«Meil laagrite tarvis raha pole. Oleme varemgi siin hakkama saanud ja saame ka tänavu,» sõnas neiu.

Mullu Euroopa juunioride meistrivõistlustel üheksanda kohaga lõpetanud Laura Nurmsalu eelseisva suve peamine eesmärk on rihitud oktoobrisse Hiinas asetleidvatele juunioride maailmameistrivõistlustele. Ent tema hooaja esimese suure rahvusvahelise jõuproovini on jäänud ainult veidi üle kahe kuu: 13.—18. maini peetakse Sloveenias Euroopa juunioride karikavõistluste avaetapp, mis kuu aega hiljem saab järje Rumeenias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles