Eesti meister valmistub Euroopa võistlusteks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Nurmsalu pälvis Eesti täiskasvanute sportvibulaskmises kuldmedali ja juunioride konkurentsis hõbemedali.
Laura Nurmsalu pälvis Eesti täiskasvanute sportvibulaskmises kuldmedali ja juunioride konkurentsis hõbemedali. Foto: Elmo Riig / Sakala

Euroopa vibulaskmise sisemeistrivõistlusteks valmistuv viljandlanna Laura Nurmsalu võitis pühapäeval Eesti täiskasvanute meistrikulla, ent päev varem pidi ta juunioride mõõduvõtul hõbedaga leppima.

Laupäeval Tallinnas asetleidnud Eesti noorte meistrivõistlustel Järvakandi klubi Ilves laskja paremust tunnistama pidanud Viljandi spordikooli õpilane tunnistas, et mõtles selle võistluse endale liiga keeruliseks. Oma sõnul soovis ta väga korrata talviste karikavõistluste edu — siis võitis ta kulla nii juunioride kui täiskasvanute seas —, suur võidutahe pärssis aga tulemust.

«Pühapäeval keskendusin vaid oma sooritusele ning tegin väga korraliku tulemuse 561 silma, mis ületab Euroopa sportvibulaskmise sisevõistluste A-normi,» kõneles Nurmsalu. «Võidust sain teada alles vahetult enne võistluse lõppu.»

Hõbemedali pälvis Siret Luik ja pronksi Reena Pärnat, kes mõlemad on Järvakandi Ilvese liikmed.

Juunioride mõõduvõtul olümpiakogemustega Reena Pärnatile allajäämist nimetas Laura Nurmsalu kindlaks kaotuseks ja täielikuks läbipõlemiseks. «Kakskümmend silma on ikka väga suur allajäämine,» tunnistas ta.

Viljandi vibulaskjate treeneri Aune Variku ütlemist mööda polnud tingimused võistluspaigas seekord sportlastele kuigi meeldivad: nappis nii valgust kui sooja. Laura Nurmsalu ütlemist mööda tuli lihaseid võistluse ajal pidevalt harjutustega soojas hoida. «Aga eks tingimused olnud kõigile sarnased. Küsimus on ehk vaid selles, kes millistes oludes treeninud on,» möönis Varik.

Viljandi meestest oli pühapäeval edukaim Vana-Võidu klubi liige Martin Rist, kes teenis sportvibulaskmises pronksi ning päeva teises pooles vaistuvibulaskmises kulla, edestades klubikaaslast Jaan Röslerit.

Laupäevastel noorte vibulaskjate sisemeistrivõistlustel oli Viljandi spordikooli treeneri Aune Variku sõnul palju nappe kaotusi, mis talle veidi tuska valmistasid. Teisalt oli ka rõõmu pakkuvaid võite. Ühe sellise vormis esimest hooaega kadettide klassi kuuluv Maris Tetsmann, kes pidas ägeda duelli pärnulannast konkurendi Kristel Peediga. Võrdse 571-silmase tulemuse juures andis kaks enam tabatud kümmet kulla Viljandi spordikooli kasvandikule.

Kadettide klassi noormeeste mõõduvõtul jäi hõbeda teeninud Viljandi poiss Rait Mändmets tallinlasest võitja tulemusest napi kahe silma kaugusele, kuid edestas ühe silmaga kolmandana lõpetanud konkurenti Pärnust.

Kaks sportvibulaskmise hõbemedalit teenisid Viljandi tidettide klassi kuuluvad noored. Grete Rahnelile andis teise koha tulemus 545 silma ning teda jäi võitjast Kendra Lelovist lahutama viis silma. Rasmus Ruubeli 551-silmasest tulemusest suutis enamat (562 silma) Janar Visnapuu Pärnust.

Meesjuunioride plokkvibulaskmise meistri medali võitis Kristo Kookla, edestades oma ainsat konkurenti nelja silmaga.

Viljandi noortest vaistuvibulaskjatest teenisid oma vanuserühmas kulla Annika Rösler, Romet Handre Heinaste ja Karl Viies, teised olid Karl Steven Valdmaa ja Keiu Tetsmann ning kolmas oli Sten-Markus Kossesson. Samuti oli kolmas pikavibulaskja Robert-Kenneth Piir.

Eesti naiste sportvibulaskmise meister, Viljandi gümnaasiumi õpilane Laura Nurmsalu on oma esimesteks rahvusvahelisteks sisetingimustes peetavateks tiitlivõistlusteks enda sõnul tõsiselt valmistunud ning heast sportlikust vormist annab tunnistust ka pühapäeval tehtud korralik tulemus.

Euroopa sisemeistrivõistlused peetakse 26. veebruarist 3. märtsini Poolas. Eesti naisjuuniore asub seal võistlustulle kolm: Laura Nurmsalu kõrval osalevad Reena Pärnat ja Helen Saks. Eesti meestest teevad kaasa juunior Pearu Jakob Ojamäe ja plokkvibulaskja Evert Ressar.

Laura Nurmsalu ütles, et püüab Poolas keskenduda oma laskmisele ja kõrgest kohast pigem mitte mõelda. Möödunud suvel lõpetas ta Euroopa juunioride meistrivõistlused üheksanda kohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles