Parkimisoludes muudatusi ei paista

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile keskpäeva paiku oli Tartu tänava algus täis pargitud, kuid mõne minuti pärast võis pilt olla hoopis teine.
Eile keskpäeva paiku oli Tartu tänava algus täis pargitud, kuid mõne minuti pärast võis pilt olla hoopis teine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Uue aastaga Viljandis kehtima hakanud tasuta parkimine pole kesklinna  ummistanud ja kuigi inimeste arvates on autole vaba kohta leida teinekord keeruline, ei erine olukord eriti varasemast.

Tartu tänava büroos töötav notar Rita Dimitrijev ütles, et aasta on alanud vaikselt.

«Pole märganud, et ümberkaudsete ettevõtete töötajad või kliendid oleksid tänava täis parkinud,» rääkis ta. «Mina käin valdavalt jala ega hakka tasuta parkimise pärast autot maja ette jätma ja tänavat ummistama. Meie asutusel on parkimiskohad hoovis ning klientide autod on tänavale ära mahtunud.»

Dimitrijev nentis, et nüüd ei pea kliendid muretsema parkimisaja ja selle tähistamise pärast. Varem juhtus tema sõnul ikka, et mõni klient sai ebatäpselt jäetud parkimiskella pärast trahvi ja seda lausa mõne minuti jooksul.

Vahel läheb kitsaks

Tartu tänava kangapoe omanik Astrid Kree hindas, et autosid pargib sel tänaval uuest aastast sama palju kui varemgi ja sageli takistab mõni sõiduk hoovipääsu.

«Enne käis osa autojuhte kahe tunni tagant kella nihutamas, nüüd neil seda muret pole,» sõnas ta. «Mina käin jala tööle, vaid mees tahab teinekord autoga järele tulla, eriti just kehva ilmaga.»

Eile hilishommikul Tartu tänaval parkimiskohta otsinud Maili Saar oligi korraks sunnitud peatuma kangapoe hoovi sissesõidu ees, sest mujalt ta kohta ei leidnud.

Saar ütles, et ta elab maakonnas ning Viljandis käib enamasti Paalalinnas, kesklinna satub vähem. «Tundub, et siin pargib nüüd rohkem autosid,» lausus ta. «Minu pärast võinuks tasuline parkimine edasi olla, mul poleks raske kella esiklaasi taha panna.»

Kaupluse PopSport! müüja Lilian Sillaots oli aga ühte meelt kangapoe omanikuga, öeldes, et tema arvates pargib piirkonnas sama palju autosid kui enne.

«Üks klient küll hiljuti kurtis, et autole pole kohta,» nentis ta. «Mina tulen Ramsilt enamasti bussiga, aga kui sõidan autoga, jätan selle tavaliselt kaubamaja taha.»

Tasuta on parem

Sakala keskuse projektijuht Sirje Fedjuk ei ole parkijate arvu kasvu märganud. «Mina hoian autot Sakala keskuse hoovis ja Turu tänaval, aga seal on parkimisega kogu aeg raskusi olnud,» ütles ta.

Fedjuk on oma sõnul tasuta parkimise poolt, sest varem juhtus, et parkimiseks ettenähtud aeg ununes ja trahv selle eest ei lasknud end oodata.

«Nüüd pole tarvis selle pärast muretseda,» lausus ta. «Kuressaares on juba aastaid parkimine tasuta olnud ning pole küll märganud, et seepärast oleks kesklinnas kitsamaks läinud.»

Reisieksperdi Viljandi büroo juhataja Ülle Kütt kinnitas sama, mis enamik eelkõnelejaid: autosid pargib ümbruskonnas sama palju kui enne. Teisalt on temagi rääkinud klientidega, kelle hinnangul on vähemalt Tartu tänaval raskusi autole koha leidmisega.

Küti tähelepanekut mööda on visa kaduma vana reaktsioon: mõni klient võpatab, kui pilku tänavale heites näeb autole lähenemas hallis rõivas tegelast — näib, et kohe astub ligi parkimiskontrolör.

ARVAMUS

Rein Triisa,
abilinnapea

Minuni pole parkimiskorralduse muutmise pärast nurinaid jõudnud. Iseasi on see, et praegu on lume tõttu tänavatel kitsas. Isiklikult arvan, et tasuta parkimine pole varasemast rohkem autosid linna toonud. Linnavalitsus hoiab olukorral silma peal ja proovib tõrgete lahendamisele kaasa aidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles